Image 1
Image 2

Clubul artiştilor fotografi careieni a deschis o expoziţie de portrete

Vanessa Volfer la microfon
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vernisajul a avut loc joi în holul Consiliului Judeţean Satu Mare

Vanessa Volfer la microfon
Vanessa Volfer la microfon

Membrii clubului de artişti fotografi din Carei care poartă numele regretatului Venig Laszlo au revenit joi în faţa publicului sătmărean cu o expoziţie tematică prezentată în holul Consiliului Judeţean.

Este al treilea an în care fotoclubul din Carei aduce creaţiile membrilor săi în expoziţii publice la Satu Mare şi, după cum remarca Bikfalvi Zsolt la vernisajul de joi, se poate constata o evoluţie calitativă pozitivă de la o apariţie la alta. Acum tema aleasă de cei şase expozanţi este portretul, expresivitatea chipului uman, de la feţe de copii desenate jucăuş la priviri obosite de oameni bătrâni, chipuri brăzdate de riduri, bărbi impunătoare sau boeme, priviri scrutătoare în care stă scrisă amintirea unei tinereţi regretate. Dacă într-o expoziţie precedentă exista un ciclu dedicat feminităţii şi maternităţii, acum universul feminin e explorat doar în treacăt şi în ipostazele lui melancolice. Impactul cel mai puternic ni se pare că îl au portretele de bătrâni, prin contrastul dintre chipul marcat de vârstă şi privirea curioasă şi vie îndreptată mereu spre aparat. Expun Bikfalvi Zsolt, Csomai David, Dragoş Georgescu, Alexandra Farkas, Simay Zsolt şi Marian Stoica, patru dintre aceştia fiind prezenţi la vernisaj.

Expoziţia a fost prezentată de Gergely Csaba, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Bikfalvi Zsolt din partea Fotoclubului careian şi moderatoarea Anişoara Ienăşoiu. Au cântat Carla Lucaci (plăcută reîntâlnire cu o voce şi o prezenţă care făceau valuri cândva pe la concursurile de profil) şi Vanessa Volfer, elevă la Şcoala gimnazială nr. 10, un debut foarte promiţător – fata pregătită de prof. Ioan Raţiu are un timbru vocal deosebit, care sigur va fi cizelat în anii ce vin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O MICA INTRODUCERE IN PICTURA ABSTRACTA

Cum sa descoperim arta abstracta

Albert Irvin (1922 – 2015) a fost un artist britanic prolific, cunoscut mai ales pentru picturile sale exuberante, acuarele, serigrafiile și guașele sale. S-a născut la Londra și a continuat să trăiască și să lucreze acolo de-a lungul vieții. Arta sa se concentrează pe surprinderea și explorarea experienței de a fi în lume.