Image 1
Image 2

REȚETA DIN BUCOVINA

Clătite bucovinene cu ciuperci și pui

Aceasta reteta am preluat-o inca de la o soacra gospodina, de data asta a surorii mele. Doamne, si ce clatite face dna Rodica... stiu soacrele astea ce e bun, simplu, ieftin si fantastic de gustos!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O ceapă, o lingură de unt, o cutie de conservă de ciuperci, un piept de pui fiert, un pahar de vin alb sec, o legătură de mărar, 7 ouă, 200 g de smântână, cașcaval, puțin ulei pentru prepararea clătitelor, sare și piper după gust

Mod de preparare:

Se fac clătite din 4 ouă, lapte și făină. Umplutura se prepară astfel: se călește ceapa tăiată mărunt cu untul, timp de 5 minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, cu tot cu zeamă de la conservă, pieptul de pui tăiat tot mărunt, vinul, un vîrf de cuțit de piper, o linguriță sare și se lasă să fiarbă la foc mic, până scade zeama de tot. Se fierb 2 ouă, albușul se taie mărunt și se adaugă la compoziție, iar gălbenușul se pasează. După ce compoziția s-a răcit un pic, se adaugă smântâna, mărarul tăiat mărunt și un ou crud, amestecându-se bine. Cu această umplutură se umplu foile de clătite. Se unge un vas antiaderent cu unt, se așază clătitele una lângă altă, ungându-se fiecare cu smântână. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, apoi, deasupra se presară cașcaval ras și se mai mai lasă să se coacă, până când cașcavalul începe să se rumenească.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.