Image 1
Image 2

DESERT

Clătite americane cu cocos

Clătite americane cu cocos
Descoperiți o rețetă delicioasă pentru clătite pufoase cu cocos, un desert ideal pentru orice moment al zilei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Descoperiți o rețetă delicioasă pentru clătite pufoase cu cocos, un desert ideal pentru orice moment al zilei. Această rețetă combină ingredientele clasice – făină albă, ouă, lapte și zahăr – cu adaosul special de cocos răzuit și drojdie proaspătă sau praf de copt, pentru o textură aerată și un gust exotic. Aluatul, ușor de preparat cu mixerul sau telul, poate fi lăsat să crească pentru a obține clătitele perfecte. Odată coapte în ulei încins sau în forme speciale unse, aceste delicii sunt gata să fie servite calde, îmbogățite cu gem, cremă de ciocolată cu arahide, diverse toppinguri sau o simplă, dar aromată, presărare de zahăr pudră cu vanilie. Pentru un plus de gust, nu uitați de un strop de cocos răzuit la final.

 

 

 

 

Ingrediente:

400 g făină albă, 2 ouă, 500 ml lapte, 2 linguri pline de zahăr, 50 g cocos răzuit, 25 g de drojdie proaspătă (sau 10 g drojdie uscată), sau eventual un plic de praf de copt (în loc de drojdie), ulei pentru copt (eventual unt), gem, cremă de ciocolată cu aragide, topping, sau zahăr pudră cu gust de vanilie la servire.

 

 

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine-bine, cu un tel sau cu mixerul: făina, ouăle, laptele, zahărul, fulgii de cocos și drojdia preparată în prealabil cu un pic de lapte călduț îndulcit. Dacă se face cu drojdie, se lasă aluatul acoperit, într-un loc călduț circa o jumătate de oră să crească. Cu praf de copt nu trebuie așteptat. Se pune în ulei fierbinte cu ajutorul unei linguri, sau se coace în forme speciale, unse în prealabil cu ulei sau unt. Se servesc calde, ornate cu gem, cremă de ciocolată, topping, sau presărate cu zahăr pudră. Deasupra se mai presară câte un pic de cocos, care îi va scoate în evidență gustul.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.