20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

CJ Satu Mare a oferit publicului vizitator al Târgului de turism ITB Berlin degustări de vin şi degustări de pălincă

Scris de Mihai Ghenceanu, 18 martie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Diploma primita de Romania la CIT

Diploma primita de Romania la CIT

În perioada 9-13 martie 2013 a avut loc cea de a 50 a ediţia a târgului de turism ITB Berlin, fiind o ediţie de excepţie.

În acest sens au fost alese 50 de ţări cu care au fost derulate acţiuni în parteneriat, România fiind una dintre ele. În acest sens Dunărea şi Delta Dunării au fost elementele cheie promovate.

Delegaţia ofocială a CJ a luat parte la toate evenimentele oficiale derulate

Cea mai mare manifestare de acest gen din lume, ITB a atras în acest an 10.000 de expozanţi din 187 de ţări şi regiuni. Record absolut a fost numărul vizitatorilor de specialitate, care s-a ridicat la 120.000. ITB Kongress a prezentat 200 de congrese, conferinţe şi evenimente la care au participat 26.000 de vizitatori. Au fost înregistraţi 180.000 de vizitatori. Au fost acreditaţi 5.000 de jurnalişti din 80 de ţări, precum şi 380 de bloggeri din 30 de ţări. Au fost înregistrate 124 de delegaţii oficiale, 4 reprezentanţi ai Caselor Regale, precum şi 87 de ambasadori.

România a participat cu un stand de 394 mp, stand amenajat cu accent pus pe Dunăre si Delta Dunării. În cadrul standului României au expus 56 de firme, printre care agenţii de turism, hoteluri, primării, consilii judeţene şi asociaţii de profil. În cadrul standului au fost oferite publicului demonstraţii de încondeiat ouă, împletiri de cozi tradiţionale româneşti şi olărit.

Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a participat în calitate de regiune parteneră fiind invitat de onoare la acest eveniment. Satu Mare a oferit publicului vizitator degustări de vin de la Crama Răteşti, degustări de palincă de la Distileriile Bran, demonstraţii de olărit şi realizare de păpuşi îmbrăcate în straie tradiţionale. Ansamblul „Ceatăra” de la Carei au fost o încântare pentru vizitatorii standului României. Delegaţia oficială a Consiliului Judeţean Satu Mare, condusă de preşedintele acestuia, Adrian Ştef a luat parte la toate evenimentele oficiale derulate în cadrul standului României.

În cadrul evenimentului, Anca Pavel – Nedea, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii mass media, cu tour operatorii germani, cu asociaţii şi firme atât din Germania, cât şi din alte părţi ale lumii. Miercuri, 9.03.2016 a avut loc în cadrul standului României „Seara Românească” în cadrul căreia a participat şi E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. În cadrul acestui eveniment au fost oferite specialităţi gastronomice româneşti. Momente artistice au fost susţinute de Nicolae Voiculeţ la nai şi Ansamblul Ceatăra care a cântat voce, instrumental şi au jucat dansurile tradiţionale româneşti.

Joi, 10 martie a avut loc în cadrul reprezentanţei landului federal Baden Württemberg din Berlin un eveniment dedicat Dunării, eveniment la care au participat ţările riverane Dunării. Au fost susţinute momente artistice, demonstraţii de meşteşuguri tradiţionale româneşti. Au fost oferite brosuri informative şi produse gastronomice româneşti.

Zilele de sâmbătă şi duminică, zilele dedicate publicului larg au atras mulţi vizitatori în standul României, spectacolele artistice, precum şi demonstraţiile de împletit cozi tradiţionale româneşti fiind cele mai atractive din punctul de vedere al vizitatorilor.

Sâmbătă, 12.03.2016 a avut loc ceremonia de decernare a premiilor. României ia fost decernat locul 10 pentru „Cel mai bun expozant” categoria Europa. În cadrul acestui premiu sunt evaluate toate ţările şi regiunile participante din următoarele puncte de vedere< design-ul şi creativitatea standului, prezentarea acestuia, precum şi structurarea lui. Sunt luate în considerare prezentarea generală, amabilitatea la faţa locului, serviciile şi ofertele conexe. Premiul se datorează judeţului Satu Mare, care alături de meşterii populari, Istvanfi Geza şi Ana Mare, a echipei de la stand constituită din angajaţii Consiliului Judeţean din departamentul de specialitate cât şi ai Centrului de Informare Turistică, a produselor culinare şi băuturilor prezentate, a Ansamblului „Ceatăra” cu muzica şi dansurile, face cinste României.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare

Abonează-te acum Online!
  1. Relu a spus: 19 martie 2016, ora 08:17

    o fost tirg de turism sau tirg de produse ca n-am inteles.
    s-a prezentat si satu mare ca un judet de tarani , vai de capu’vost
    v-ati dus sa beti si sa mincati

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.