Aţi consumat ciuperci culese din pădure? | Informaţia Zilei

Aţi consumat ciuperci culese din pădure?

Scris de Mihaela Ghiţă, 03 noiembrie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ciupercile au fost culese din padure

Ciupercile au fost culese din padure

  Ciupercile din pădure continuă să facă victime.  Unul dintre cei 44 de pacienţi intoxicaţi cu ciuperci a decedat. Este vorba de o femeie în vârstă de 61 de ani din localitatea Homoroade care a ajuns în urmă cu mai bine de o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în stare foarte gravă ca urmare a unei intoxicaţii cu ciuperci. Încă de la început, pacienta a fost internată pe secţia de Terapie Intensivă, unde a fost conectată permanent la aparate. Starea pacientei s-a deteriorat de la o zi la alta, în pofida tuturor eforturilor depuse de medici. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite după efectuarea autopsiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, este singurul caz de deces din cele 44 de victime ale ciupercilor toxice care au ajuns la spital în ultimele două săptămâni. Pentru 21 dintre pacienţii intoxicaţi a fost necesară internarea pe secţiile de specialitate, iar restul bolnavilor cu forme mai uşoare au fost trataţi la nivelul Unităţii de Primire Urgenţe.
Alte două persoane au ajuns în această duminică la spital, în urma consumului de ciuperci culese din pădure. Cei doi pacienţi, ambii din Halmeu, au prezentat greţuri, vărsături şi dureri abdominale, iar în momentul de faţă sunt internaţi pe secţia de Gastro – Interne, în stare stabilă.
Cadrele medicale fac un nou apel către sătmăreni să evite consumul ciupercilor de pădure dacă nu sunt avizate sanitar, să nu dea curs cumpărării acestora de la diverse persoane, din piaţă sau de pe marginea drumului, deoarece există un risc crescut să se îmbolnăvească.

 

Aţi consumat ciuperci culese din pădure?
Abonează-te acum Online!
  1. bombonel a spus: 09 noiembrie 2014, ora 14:45

    Da si carei problema la voi ?

  2. Grigore Kozma a spus: 03 noiembrie 2014, ora 15:21

    Da,iar cele din fotografie sunt de pasune,nu de padure!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517