Ingrediente:
12 bucăți de ciuperci Agaricus, cunoscute sub numele de champignon, cu diametrul de circa 7-8 cm, 3 ouă, o ceapă, 2 liguri de pesmet, 5-6 linguri de ulei, 100 g de cașcaval răzuit, sare, piper, oregano. Dacă doriți să preparați mâncare de post folosiți cașcaval vegetal, iar în loc de ouă o lingură de făină și circa 100 ml de apă.
Mod de preparare:
Ciupercile se curăță, iar codițele se taie mărunt. Ceapa mărunțită de călește bine în ulei, se adaugă codițele de ciuperci, se condimentează cu sare, piper și oregano iar când și ciupercile s-au călit și au un aspect sticlos se adaugă 2 ouă bătute în prealabil. Când toată compoziția s-a prăjit se lasă să se răcească puțin, se adaugă un ou crud, pesmetul, iar dacă e nevoie se mai condimentează după gust. Se amestecă bine și cu această compoziție se umple ciupercile. Se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, se presară cu cașcaval și în cuptorul preîncălzit se prăjesc circa 10-12 minute. Se poate orna cu frunze de pătrunjel, eventual ardei roșu, iar la servire arată foarte bine dacă se așează pe un pat de salată.
Fii primul care comentează