Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

12 bucăți de ciuperci Agaricus, cunoscute sub numele de champignon, cu diametrul de circa 7-8 cm, 3 ouă, o ceapă, 2 liguri de pesmet, 5-6 linguri de ulei, 100 g de cașcaval răzuit, sare, piper, oregano. Dacă doriți să preparați mâncare de post folosiți cașcaval vegetal, iar în loc de ouă o lingură de făină și circa 100 ml de apă.

Mod de preparare:

Ciupercile se curăță, iar codițele se taie mărunt. Ceapa mărunțită de călește bine în ulei, se adaugă codițele de ciuperci, se condimentează cu sare, piper și oregano iar când și ciupercile s-au călit și au un aspect sticlos se adaugă 2 ouă bătute în prealabil. Când toată compoziția s-a prăjit se lasă să se răcească puțin, se adaugă un ou crud, pesmetul, iar dacă e nevoie se mai condimentează după gust. Se amestecă bine și cu această compoziție se umple ciupercile. Se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, se presară cu cașcaval și în cuptorul preîncălzit se prăjesc circa 10-12 minute. Se poate orna cu frunze de pătrunjel, eventual ardei roșu, iar la servire arată foarte bine dacă se așează pe un pat de salată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.