Image 1
Image 2

Cîţu, îngrijorat de creşterea pensiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Florin Cîtu
Florin Cîtu

În cadrul şedinţei BEX, preşedintele PNL, Florin Cîţu a atras atenţia că dacă pensiile cresc necontrolat vom ajunge foarte rapid la un deficit de 9,5% din PIB, adică la limita din PNRR.

”Amvorbit de o îngrijorare, am făcut un calcul rapid cu ceea ce am agreat noi, PNL, pachetul social, pe pensii, şi ce avem acum în buget, şi am atinge foarte rapid acea limită de 9,4% din PIB. Trebuie să fim foarte atenţi. Putem să ne uităm cum prioritizăm, acea limită în PNRR ia în calcul o reformă a sistemului de pensii”,  a spus preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, pe liberali îi interesează ca deficitul la pensii să nu crească.

“Pe noi ne interesează şi deficitul la pensii să nu crească. Trebuie să facem totul sustenabil, astfel încât să putem plăti pensiile”, a mai spus Cîţu.

Potrivit liderului PNL, reformele care s-au făcut în ultimii doi ani ar trebui să rămână. Cîţu s-a întrebat de unde ar putea venii banii de susţinere a creşterii pensiilor.

“Mă uit că ceea ce s-a câştigat prin reformele pe care le-am făcut în aceşti doi ani să rămână. În acelaşi timp, dacă există alte viziuni, ele trebuie discutate cu Comisia Europeană, să vedem dacă ele pot fi implementate”, a mai adăugat preşedintele PNL.

7 comentarii

  1. Pai de-aia are Citu numai 7% cota de incredere! Pe mine nu ma intereseaza politica, ma intereseaza numai ECONOMIA, dar nu economia de tip FMI ci economia bazata pe legi economice care sint legi obiective si nu depind de factorul politic decizional (exemplu: legea cererii si ofertei este o lege obiectiva). Mai exista un aspect: legile economice obiective trebuie adaptate (cu interventii minime) interesului national. Asa procedeaza toti, spre exemplu cind Exxon a vrut sa vinda gazele din Marea Neagra catre firme din Rusia, Statul Roman s-a opus si in final Exxon a vindut catre Romgaz. Asa este corect, nu-i vrem pe rusi in zacamintele romanesti de la Marea Neagra.
    Asta cu economia este destul de complicat, nici o tara nu lasa economia complet libera, dar nici s-o lasi la mina populistilor cum s-a intimplat anii trecuti in Romania. Aici nu e vorba de Citu, este vorba de economisti care inteleg legile economice obiective.

  2. Cine inca nu-l cunoaste, vi-l prezint pe mincinosul Catu-matu :,

    Florin Cîțu a fost arestat în data de 3 decembrie 2000, în Comitatul Story, Iowa, acuzat de conducere sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0.161 la mie, limita legală în statul Iowa fiind de 0.08. Găsit vinovat, Cîțu a fost condamnat la 2 zile de închisoare, achitarea unei amenzi de 1.000 de dolari și a tuturor costurilor legale.

    Pe 21 iulie 2008, Cîțu a fost dat în judecată a doua oară în SUA, din cauza neplății unei datorii de 6.698,73 de dolari către Maryland National Bank. Nefiind prezent în America și neputând fi localizat de către firma de investigații angajată de bancă, procesul împotriva lui Cîțu este suspendat. În perioada acestor evenimente, Cîțu era director de Piețe Financiare la ING Bank România.

    În august 2021, au fost prezentate în presă mai multe inadvertențe din CV-ul oficial al lui Cîțu.Deși acesta susținea că a urmat un curs de master între anii 1997 și 1999, ulterior urmând studii doctorale până în anul 2002, Grinnell College a confirmat public că Florin Cîțu a terminat programul de master doar în anul 2002.
    ( sursa : Wikipedia )

  3. @Bibicu: bai Sosoaca cu gaci! Tu de-a cui esti? Ii fi si tu ceva AURolac? Da mai, eu sint printre cei 7% care au incredere in Citu, dar nu pentru valoarea lui, ci pentru simplul fapt ca nu este populist. Ne-au condus populistii si uite unde am ajuns!

  4. Este oare corect ca anumite categorii de bugetari sa iasa la pensie la 45 -48 de ani, cu pensii frumoase , iar angajatii de la privat sa iasa unii cu 45 de ani vechime cu pensii mult sub valoarea bugetarilor???
    Doua milioane de persoane sunt angajate cu salar minim pe economie si contribuie si la pensiile speciale si de tot felul iar la maririle de pensii trebuia o suma fixa pentru toti, ca nu-i tot una 10 /100 pentru 1.500 lei sau 15.000lei.

  5. Catu-matu trebuia sa fie ingrijorat atunci cand PNL-ul din bani tipariti si fara acoperire ( care a condus la inflatia actuala ) sau din imprumuturi cu dobanzi mari indatorandu-ne peste masura a aruncat in mod iresponsabil si deliberat catre HORECA si catre artisti ghiorlaitori, cantareti care au spart banii primiti in locuri ( tari) exotice de unde v-au postat poze si imagini vesele in care se aflau. Si pt. asta platiti acum cu totii tributul, ( recuperare prin marire de preturi, taxe si impozite la populatie !). Un alt ” tun ” dat de PNL, a fost contractul de achizitie secretizat a 120 de milioane de doze de vaccin care s-a dovedit a fi in mare parte inutila si o mare pacaleala !!!. Mastile neconforme achizitionate de guvernul PNL-list si alte lucruri inutile pt. care au aruncat/risipit bani grei nu l-au ingrijorat la momentul respectiv pe Catu-matu ????….Si asta inca nu este tot,…., as mai putea continua…..
    Sa nu credeti ca PSD-ul este mai altfel,…, NICIDECUM !!!!. ( recent ministul actual PSD-ist Caciu a aruncat 1,4 miliarde catre CEC Bank !…,probabil ca sa fie primit acolo dupa mandat…..)

  6. Cu tot respectul pentru pensionari dar Florin Citu are dreptate. Daca nu esti dezvoltat economic nu poti sustine cresterile de pensii sau salarii. PSD nu este interesat de economie, s-a vazut in perioada 2017-2019 cind n-a investit deloc in energie si acum am ajuns cu gazele la mina rusilor. PSD este interesat de un singur lucru, acapararea voturilor de la categoriile vulnerabile, pensionari, asistati social, persoane cu nivel redus de educatie si instruire. Toti acestia “pun botul” la promisiunile nerusinate ale acestor demagogi. Penelistii sint prosti gramada. Pesedistii sint jumatate prosti jumatate vicleni, cind guvernezi cu PSD nu trebuie niciodata sa lasi garda jos.

Lasă un răspuns

Connect with

Vladimir Putin

ALEGERI RUSIA

Putin a obținut 87,28% din voturi

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost reales preşedinte cu 87,28% din voturi, potrivit rezultatelor definitive publicate de Comisia electorală după numărarea tuturor voturilor exprimate în secţiile din Rusia, relatează Reuters şi AFP.