Image 1
Image 2

Cireșată de casă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de cireșe bine coapte (dacă se poate soi mai dulce), 400 – 500 g de zahăr (depinde cât de dulce doriți să fie lichiorul), 500 ml de alcool etilic dublu rafinat 96 %, sau eventual un litru de votcă de 37-40 %.

Mod de preparare:

Cireșele se spala și se pun într-o sticlă cu gura largă. Eventual, boabele se pot crăpa puțin, dar sânburii nu se scot. Peste ele se pune zaharul. Se leagă sticla la gură și se pune la soare 2-3 zile, până când cireșele lasă suficient sirop, astfel încât boabele să fie complet acoperite de lichid. Se toarnă alcoolul peste sirop și se lasă din nou câteva zile, tot așa cu capac, după care se poate completa cu apă, în funcție de cât de tare doriți să fie preparatul final. Trebuie să țineți cont și de faptul că cireșele cu zahărul a început să fermenteze, deci și acestea vor mai mări puțin conținutul de alcool.

Dacă doriți să păstrați cireșele pentru iarnă fără conservant, folosiți neapărat alcool dublu rafinat, adăugând apa doar cu o săptămână-două înainte de a consuma cireșata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).