Cireşată de casă | Informaţia Zilei

Cireşată de casă

Ingrediente:

Un kg de cireşe bine coapte (dacă se poate soi mai dulce), 400 – 500 g de zahăr (depinde cât de dulce doriţi să fie lichiorul), 500 ml de alcool etilic dublu rafinat 96 %, sau eventual un litru de votcă de 37-40 %.

Mod de preparare:

Cireşele se spala şi se pun într-o sticlă cu gura largă. Eventual, boabele se pot crăpa puţin, dar sânburii nu se scot. Peste ele se pune zaharul. Se leagă sticla la gură şi se pune la soare 2-3 zile, până când cireşele lasă suficient sirop, astfel încât boabele să fie complet acoperite de lichid. Se toarnă alcoolul peste sirop şi se lasă din nou câteva zile, tot aşa cu capac, după care se poate completa cu apă, în funcţie de cât de tare doriţi să fie preparatul final. Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că cireşele cu zahărul a început să fermenteze, deci şi acestea vor mai mări puţin conţinutul de alcool.

Dacă doriţi să păstraţi cireşele pentru iarnă fără conservant, folosiţi neapărat alcool dublu rafinat, adăugând apa doar cu o săptămână-două înainte de a consuma cireşata.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345