Image 1
Image 2

Ciorile deranjează locuitorii din cartierul Micro 15

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De o vreme, tot mai mulţi sunt sătmărenii din cartierul Micro 15 care ne sună la redacţie pentru a ne cere ajutorul în alungarea coloniilor de ciori care au construit zeci de cuiburi în arborii netoaletaţi.

Iată o posibilă însumare a acestor semnale adresate celor care pot lua decizii: “Ştim, ciorile se numără printre speciile de păsări protejate de lege, în ciuda faptului că se înmulţesc uşor şi trăiesc în jur de 100 de ani. În anul trecut, arborii înalţi de pe Drumul Careiului, din vecinătatea blocurilor 10 şi 11 au fost toaletaţi, fapt ce a îndepărtat ciorile spre aşa numita curte interioară.

Acolo sunt câţiva arbori înalţi, iar în crengile lor au fost construite peste 30 de cuiburi, poate chiar 35. Pe lângă zgomotul produs de aceste păsări gălăgioase, majoritatea maşinilor parcate în zonă poartă urmele dejecţiilor păsărilor. Nu este un loc singular acesta. În vecinătatea Spitalului Judeţean, în arborii înalţi, sunt mult mai multe cuiburi.

Vă puteţi imagina zgomotul şi gălăgia produsă de păsări, dar marea problemă o să fie atunci când ciorile vor avea pui, de ordinul sutelor. Vai de odihna pe care o vor avea bolnavii din spital în perioada respectivă.
Nu vrem uciderea ciorilor, dar ne-am dori ca persoane autorizate să dispună tăierea crengilor în care ciorile şi-au construit cuiburi. Poate aşa vor pleca spre alte zone. Nu înţelegem de ce acei pomi nu au fost toaletaţi. Mulţumim anticipat“.

5 comentarii

  1. @Florica !,…, Daca n-ai fi asa de proasta cum esti ar trebui sa stii faptul ca, Ciorile sunt protejate prin legislația europeană pentru că mănâncă insecte , rozătoare și hoituri, iar pe de altă parte, în cuibul lor se adăpostesc alte specii de păsări, la rândul lor ocrotite de om. Distrugerea cuiburilor în perioada când păsările au depus ouăle este pedepsită în țările Uniunii Europene, susțin organizațiile de protecție a păsărilor. Primele ciori au apărut in Miocen, în urmă cu circa 17 milioane ani, în zona Australiei și Oceaniei. Sunt păsări foarte sociabile, nu se tem de om, au învățat să trăiască în apropierea lui, dar îi aduc pagube în culturile de grâu, porumb ori floarea soarelui. Au devenit mari dăunători agricoli. În mitologia greacă cioara este considerată solul zeilor.

Lasă un răspuns

Connect with