Ciorbă ţărănească de pasăre | Informaţia Zilei

Ciorbă ţărănească de pasăre

Scris de I. Z., 25 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Un pui mijlociu, un morcov, 1 rădăcină pătrunjel, o ţelină, o ceapă, 2 bucăţi de cartofi, un ardei gras, 150 g de mazăre boabe, 10-15 păstăi de fasole, 8-10 bucăţi de roşii, 2-3 linguri de ulei, sare, o legătură de funze de pătrunjel, leuştean, 2 l de apă.

Mod de preparare:

Pasărea curăţată şi spălată se tranşează în bucăţi şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi puţină sare. După ce a dat în clocot se adună spumă şi se fierbe în continuare la foc domol. Se adaugă apoi ceapă tăiată mărunt. Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie fideluţă sau cuburi, după preferinţă şi se călesc în ulei. După ce carnea este aproape fiartă, se adaugă zarzavaturile călite, mazărea şi fasolea verde tăiată în bucăţi şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Se lasă să dea câteva clocote şi se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în felioare. Când totul este fiert se potriveşte de sare şi se mai dă puţin la fiert. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă leuşteanul tăiat mărunt. Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeaţă tocată mărunt.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517