Image 1
Image 2

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Ciorbă țărănească de porc
Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente:

600 g carne de porc (fleică și costiță)
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1/2 țelină mică
1/2 varză dulce mică
1 ceapă
200 g fasole verde
200 g mazăre
2-3 ardei capia
500 g cartofi
Sare, piper
Ulei
Pastă de gulaș
1 ardei iute
200 ml suc de roșii
Pătrunjel și leuștean, tocate

 

 

 

Ciorbă țărănească de porc
Ciorbă țărănească de porc

 

 

 

Mod de preparare.  Carnea se taie in bucati nu foarte mari, se spala bine si se pune la fiert in 3 litri de apa. Dupa ce ati luat spuma de pe ea de  vreo 2-3 ori, o scurgeti si o lasati la o parte. Zarzavaturile taiate marunt se calesc in ulei pana se inabusa putin. Se adauga carnea la zarzavat si se prajeste pana ce morcovul devine putin aramiu. Se adauga zeama in care a fiert carnea, se condimenteaza si se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute. Dupa ce carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete, fasolea verde, mazarea  si varza taiata fideluta. Optional se poate pune 1-2 frunze de dafin si marar verde tocat. La final se adauga ardelui iute, sucul de rosii si verdeturile taiate marunt. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se ia de pe foc. Ciorba se poate servi si cu smantana sau cu putin otet.

 

 

 

Citește și:

 

Friptură cu ciuperci

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.