Ingrediente:
600 g carne de porc (fleică și costiță)
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1/2 țelină mică
1/2 varză dulce mică
1 ceapă
200 g fasole verde
200 g mazăre
2-3 ardei capia
500 g cartofi
Sare, piper
Ulei
Pastă de gulaș
1 ardei iute
200 ml suc de roșii
Pătrunjel și leuștean, tocate
Mod de preparare. Carnea se taie in bucati nu foarte mari, se spala bine si se pune la fiert in 3 litri de apa. Dupa ce ati luat spuma de pe ea de vreo 2-3 ori, o scurgeti si o lasati la o parte. Zarzavaturile taiate marunt se calesc in ulei pana se inabusa putin. Se adauga carnea la zarzavat si se prajeste pana ce morcovul devine putin aramiu. Se adauga zeama in care a fiert carnea, se condimenteaza si se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute. Dupa ce carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete, fasolea verde, mazarea si varza taiata fideluta. Optional se poate pune 1-2 frunze de dafin si marar verde tocat. La final se adauga ardelui iute, sucul de rosii si verdeturile taiate marunt. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se ia de pe foc. Ciorba se poate servi si cu smantana sau cu putin otet.
Citește și:
Fii primul care comentează