Ingrediente (pentru 8-10 porţii):
– 2,5-3 kg de peşte curăţat
– 300 g de pastă de tomate (sau un litru de bulion)
– 2 cepe
– doi ardei graşi
– ulei
– sare, piper, boia de ardei iute
– bază pentru mâncăruri
– verdeţuri după gust (pătrunjel, mărar, leoştean)
– ardei iute le servire
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă un ardei, la fel şi acesta mărunţit, apoi circa 1/3 din cantitatea de de peşte, se căleşte bine-bine, se presare cu boia de ardei iute (după gust), apoi se stinge cu apă, se condimentează şi se fierbe, până când totul devine o pastă.
Se adaugă pasta de tomete, circa 2,5-3 l de apă, cel de al doilea ardei feliat, se mai condimentează după gust, iar când compoziţia începe să fiarbă, se adaugă restul de 2/3 de peşte, tăiate în bucăţi mai mari şi se mai fierbe circa 10 minute.
Se serveşte fierbinte, cu verdeţuri, sau cu ardei iute, eventual cu ardei iute murat.
Fii primul care comentează