Ciorbă pescărească la ceaun

Scris de Eva Laczko, 13 august 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ciorba pescareasca

Ciorba pescareasca

Ingrediente (pentru 8-10 porţii):

– 2,5-3 kg de peşte curăţat

– 300 g de pastă de tomate (sau un litru de bulion)

– 2 cepe

– doi ardei graşi

– ulei

– sare, piper, boia de ardei iute

– bază pentru mâncăruri

– verdeţuri după gust (pătrunjel, mărar, leoştean)

– ardei iute le servire

Mod de preparare:

Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă un ardei, la fel şi acesta mărunţit, apoi circa 1/3 din cantitatea de de peşte, se căleşte bine-bine, se presare cu boia de ardei iute (după gust), apoi se stinge cu apă, se condimentează şi se fierbe, până când totul devine o pastă.

Se adaugă pasta de tomete, circa 2,5-3 l de apă, cel de al doilea ardei feliat, se mai condimentează după gust, iar când compoziţia începe să fiarbă, se adaugă restul de 2/3 de peşte, tăiate în bucăţi mai mari şi se mai fierbe circa 10 minute.

Se serveşte fierbinte, cu verdeţuri, sau cu ardei iute, eventual cu ardei iute murat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517