Image 1
Image 2

Ciorbă iute cu afumături

Corba picanta cu afumaturi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Corba picanta cu afumaturi
Corba picanta cu afumaturi

Ingrediente:

– 100 g de slănină afumată,

– o ceapă mare,

– un ardei gras,

– o roşie, sau o lingură de bulion,

– 400 g de carne afumată (costiţă, şuncă, ceafă, etc.),

– 500 de fasole verde,

– 2 morcovi,

– 1 pătrunjel,

– alte legume şi zarzavaturi ce aveţi,

– 150 g tăiţei mărunţi pentru supă,

– o lingură de boia de ardei iute,

– sare, piper, bază pentru mâncăruri, eventual o legătură de pătrunjel verde şi smântână la servire.

Mod de preparare:

Slănina tăiată cubuleţe se prăjeşte puţin, se adaugă cepa mărunţită se căleşte, apoi se adaugă toată carnea tăiată cubuleţe, precum şi ardeii şi roşia. Se căleşte bine, se adaugă zarzavaturile şi toate legumele, se presară cu boia, se amestecă şi se stinge cu circa 2,5 litri de apă, se condimentează şi se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie bine. Tăiţeii se fierb separat, în apă sărată. Se strecoară şi se amestecă în ciorbă, după ce aceasta se ia de pe foc. Se poate servi cu smântână, pătrunjel verde, sau ardei iute.

 

1 comentariu

  1. Am sa iti dau si eu un banc belea ! Sper sa-ti placa!Dupa nunta de aur , intr-o primavara , sotia gastsee in pod o lada veche a sotului. Isi intreaba sotul ce e in lada zicand:- Draga, mai tii tu minte , cand eram tineri, ai pus lada asta in pod si ai zis ca intr-o zi o sa imi zici ce e in ea .- Au trecut 50 de ani . nu-mi vine sa cred ca nu te-ai uitat in ea pana acum .In lada erau 3 cartofi si 5.000 de Euro.- 3 cartofi si o gramada de bani? ce inseamna asta? se intreaba sotia.- Pai vezi tu . de fiecare data cand te-am inselat am pus in lada un cartof.- Aaaa ce frumos in 5 decenii nu m-ai inselat decat de 3 ori .. si ce-i cu banii?- Cand se facea un kilogram ii vindeam!

Lasă un răspuns

Connect with

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.