Ciorbă falsă de burtă

Scris de Eva Laczko, 18 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ciorba de pleurotus

Ingrediente:

– O ceapă mai mare,

– un morcov,

– 500 g ciuperci pleurotus

– un gogoşar murat, roşu şi cărnos,

– o jumatăte căpăţână de usturoi,

– 300 g smântână,

– un gălbenuş de ouă,

– sare,

– piper,

– puţin oţet,

– ulei,

– dacă doriţi să preparaţi mâncare de post se va folosi smântână vegetală, iar gălbenuşul se va substitui cu o lingură de făină.

Mod de preparare:

Morcovul şi ceapa se răzuiesc mărunt. Se călesc în 3-4 linguri de ulei, apoi se sting cu circa 2 l de apă. Când începe să fiarbă se adaugă ciupercile feliate în lungime, asemenea bucăţilor de burtă. La fel se va tăia şi gogoşarul şi se adaugă la supă. Usturoiul se pisează, jumătatea se adaugă la supă odată cu ciupercile, iar restul chiar la urmă, sau la servire, sub forma unui mujdei simplu (usturoi pisat, sare, apă, oţet). Smântâna se amestecă cu gălbenuşul, respectiv dacă se face de post, cu făina. Dacă se prepară cu făină se mai adaugă puţină apă, până când devine uşor lichidă, iar după circa 15 minute amestecul se adaugă la supă şi se mai fierbe circa 5-7 minute. Dacă se foloseşte gălbenuş de ou la preparare, după 20 minute de fierbere supa se ia de pe foc, iar la amestecul se smântână şi gălbenuş se adaugă treptat câteva linguri de supă fierbinte şi se amestecă, apoi compoziţia se toarnă în supă. La servire se oferă ardei iute.

 

Abonează-te acum Online!
  1. strainul a spus: 11 martie 2021, ora 14:06

    Pofta BUNA, pe asta incerc sa o gatesc!! dar aveti si o reteta de Ciorba de burta?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517