Image 1
Image 2
Ciorba de pleurotus
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ciorba de pleurotus

Ingrediente:

– O ceapă mai mare,

– un morcov,

– 500 g ciuperci pleurotus

– un gogoşar murat, roşu şi cărnos,

– o jumatăte căpăţână de usturoi,

– 300 g smântână,

– un gălbenuş de ouă,

– sare,

– piper,

– puţin oţet,

– ulei,

– dacă doriţi să preparaţi mâncare de post se va folosi smântână vegetală, iar gălbenuşul se va substitui cu o lingură de făină.

Mod de preparare:

Morcovul şi ceapa se răzuiesc mărunt. Se călesc în 3-4 linguri de ulei, apoi se sting cu circa 2 l de apă. Când începe să fiarbă se adaugă ciupercile feliate în lungime, asemenea bucăţilor de burtă. La fel se va tăia şi gogoşarul şi se adaugă la supă. Usturoiul se pisează, jumătatea se adaugă la supă odată cu ciupercile, iar restul chiar la urmă, sau la servire, sub forma unui mujdei simplu (usturoi pisat, sare, apă, oţet). Smântâna se amestecă cu gălbenuşul, respectiv dacă se face de post, cu făina. Dacă se prepară cu făină se mai adaugă puţină apă, până când devine uşor lichidă, iar după circa 15 minute amestecul se adaugă la supă şi se mai fierbe circa 5-7 minute. Dacă se foloseşte gălbenuş de ou la preparare, după 20 minute de fierbere supa se ia de pe foc, iar la amestecul se smântână şi gălbenuş se adaugă treptat câteva linguri de supă fierbinte şi se amestecă, apoi compoziţia se toarnă în supă. La servire se oferă ardei iute.

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.