Ingrediente:
O farfurie adâncă plină cu frunze de ștevie, o ceapă, un morcov, un pătrunjel, o jumătate de țelină, borș, o jumătate de cană de smântână, un gălbenuș de ou, sare – după gust.
Mod de preparare:
Se alege și se spală bine ștevia. Separat, se călesc în ulei toate zarzavaturile tăiate mărunt, apoi se stinge cu un litru de apă și se lasă să fiarbă. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte, se adaugă ștevia tăiată fâșii de circa câte un deget și se acrește cu borșul fiert separat. Dacă nu vi se pare prea acru, împreună cu ștevia puteți pune la fiert și un pumn de măcriș curățat și tăiat. Se potrivește de sare și se drege ciorba cu smântână și gălbenușul de ou. Exact la fel se procedează și dacă eventual doriți să preparați o ciorbă de lobodă.
Fii primul care comentează