Image 1
Image 2

Ciorbă de ștevie cu smântână

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O farfurie adâncă plină cu frunze de ștevie, o ceapă, un morcov, un pătrunjel, o jumătate de țelină, borș, o jumătate de cană de smântână, un gălbenuș de ou, sare – după gust.

Mod de preparare:

Se alege și se spală bine ștevia. Separat, se călesc în ulei toate zarzavaturile tăiate mărunt, apoi se stinge cu un litru de apă și se lasă să fiarbă. Când zarzavaturile sunt pe jumătate fierte, se adaugă ștevia tăiată fâșii de circa câte un deget și se acrește cu borșul fiert separat. Dacă nu vi se pare prea acru, împreună cu ștevia puteți pune la fiert și un pumn de măcriș curățat și tăiat. Se potrivește de sare și se drege ciorba cu smântână și gălbenușul de ou. Exact la fel se procedează și dacă eventual doriți să preparați o ciorbă de lobodă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.