Image 1
Image 2

Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg de peşte, 200 g de morcovi, 250 g de ceapă, 200 g de zarzavaturi albe (pătrunjel, gulie, ţelină, eventual şi păstârnac), 400 g de cartofi roşii, 2-3 bucăţi de roşii, 1-2 linguri de bulion, 300 g de smântână sau iaurt, 3 ouă, 2 legături de frunze de pătrunjel, 100 ml de ulei, lămâie şi sare după gust.

Mod de preparare: Morcovii, ceapa şi celelalte zarzavaturi se curăţă, se spală, se taie julien şi se călesc în ulei, prin înăbuşire, până ce încep să se înmoaie. Se stinge cu apă clocotită, şi se continuă fierberea. Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe, se pun la fiert cu legumele. După ce au fiert 10-15 minute, se pune peştele curăţat, spălat şi porţionat, roşiile tăiate în bucăţi,sarea şi bulionul şi se lasă să fiarbă circa 10 minute. Se acreşte cu zeamă de lămâie. Ouăle bătute cu puţină sare se amestecă bine cu smântână, se subţiază cu zeamă şi se toarnă treptat în ciorba fierbinte, amestecându-se uşor. Se adaugă o legătură de verdeaţă tăiată mărunt şi se mai dă o dată în clocot. Restul de verdeaţă se presară în farfurie. Se serveşte cu mult ardei iute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.