Ciorbă de lobodă | Informaţia Zilei

Ciorbă de lobodă

Ingrediente:

O jumătate de kg de lobodă, o jumătate de l borş, zeamă ori sare de lămâie, sau oţet, o ceapă mică, un vîrf de cuţit de piper, 4-5 căţei de usturoi, leuştean, o linguriţă de bază pentru mâncăruri, un gălbenuş de ouă, 100 ml smântână sau iaurt, sare.

Mod de preparare:

Loboda se spală, fără să se rupă frunzele, în 2-3 ape, apoi se rup frunzele şi v]rfurile fragede, se iau mănunchi, se taie felii mai late care se vor pune în 1,5 litri de apă clocotită, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi se vor fierbe circa 30 de minute. Ciorba se acreşte cu borş sau cu altă substanţă acră. Se poate pune şi o linguriţă cu vîrf de bază pentru mâncăruri (delikat de casă), un vârf de cuţit de piper, se adaugă sare cât mai este nevoie şi 1-2 linguri de ulei, în care se pune un vârf de boia dulce, pentru aspect. Se drege ca şi ciorbele de salată sau de salată, apoi se sărează şi, pentru aromă, se adaugă usturoi tocat şi leuştean. La servire se poate oferi cu smântână.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517