Cartofii sunt o sursă sigură de potasiu, proteine, vitamina A, B1, B2, C şi K. Reduc aciditatea stomacală şi sunt remediul potrivit împotriva migrenelor, durerilor de spate, dar au şi proprietăţi diuretice şi antiinflamatorii.
Pentru 6 porţii de ciorbă de cartofi aveţi nevoie de următoarele alimente:500 gr. cartofi, 500 ml. zeamă de varză, 1 ceapă, 1 pătrunjel rădăcină, 2 morcovi mijlocii, 1 fir de păstârnac, sare şi piper boabe după gust.
Mod de pregătire: zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie. Morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel în sferturi de rondele, iar ceapa solzişori. Se pun la fiert cu un litru de apă. Separat, se fierbe seama de varză având grijă să se spumuiască bine. Când zarzavatul este pătruns, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, zeama de varză, sarea şi piperul boabe, lăsând să mai clocotească 10 minute. Dacă nu aveţi la îndemână zeamă de varză, puteţi acri ciorba cu borş sau lămâie. După preferinţă se poate asezona cu gălbenuş de ou şi smântână.
Fii primul care comentează