20.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 02.45 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Bekessy Elisabeta, Gabor Ferenc. Titlul emisiunii: Primăvara aceasta şi casele pot deveni mai verzi.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Omul cotemporan şi negarea lui Dumnezeu. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii:Cum ne conformăm la programele ecologice şi la ţinta de reciclare. 15.25 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 17.00 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Cultură

Ciorbă de cartofi

Scris de Eva Laczko, 03 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Cartofii sunt o sursă sigură de potasiu, proteine, vitamina A, B1, B2, C şi K. Reduc aciditatea stomacală şi sunt remediul potrivit împotriva migrenelor, durerilor de spate, dar au şi proprietăţi diuretice şi antiinflamatorii.

Pentru  6 porţii de ciorbă de cartofi aveţi nevoie de următoarele alimente:500 gr. cartofi, 500 ml. zeamă de varză, 1 ceapă, 1 pătrunjel rădăcină, 2 morcovi mijlocii, 1 fir de păstârnac, sare şi piper boabe după gust.

Mod de pregătire: zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie. Morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel în  sferturi de rondele, iar ceapa solzişori. Se pun la fiert cu un litru de apă. Separat, se fierbe seama de varză având grijă să se spumuiască bine. Când zarzavatul este pătruns, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, zeama de varză, sarea şi piperul boabe, lăsând să mai clocotească 10 minute. Dacă nu aveţi la îndemână zeamă de varză, puteţi acri ciorba cu borş sau lămâie. După preferinţă se poate asezona cu gălbenuş de ou şi smântână.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.