Image 1
Image 2

Ciorbă acrişoară cu piept de pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 bucăţi de piept de pui dezosat, 3 morcovi, o ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel, o jumătate de gulie, circa 100 g de ţelină, 2 ouă, 200-250 g de smântână (în funcţie de grăsimea sa), 3-4 căţei usturoi, sare, piper, borş (eventual oţet sau lămâie) pentru acrit, o legătură de frunze de pătrunjel şi câteva frunzuliţe de ţelină.

Mod de preparare:

Pieptul de pui, spălat, fără se fie tăiat bucăţi, se pune la fiert în apă uşor sărată. După ce începe să fiarbă şi se curăţă de spumă se adaugă legumele curăţate şi tăiate în 4 bucăţi fiecare. Se fierbe până se înmoaie, se strecoară, pieptul de pui se taie fâşii subţiri, câteva bucăţi de legume se pun deoparte pentru ornat, iar restul se mixează cu un blender sau cu robotul de bucătărie şi se pun toate înapoi în zeamă (mai puţin cele pentru ornat). Se condimentează şi se pune înapoi la fiert până dă primul clocot. Ouăle se bat bine, se amestecă cu smântâna până la omogenizare, se adaugă câteva linguri de supă fierbinte, amestecând în continuu, apoi se toarnă în oala cu supă. Se ia de pe foc, se adaugă usturoiul pisat, borşul (ori oţetul sau lămâia) după gust, iar în farfurie se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi cu zarzavaturi tâiate bucăţele. Se poate servi cu ardei iute, eventual cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICATESE CULINARĂ

Salată beouf cu ton

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.