Ciorbă acrişoară cu piept de pui

Ingrediente:

2 bucăţi de piept de pui dezosat, 3 morcovi, o ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel, o jumătate de gulie, circa 100 g de ţelină, 2 ouă, 200-250 g de smântână (în funcţie de grăsimea sa), 3-4 căţei usturoi, sare, piper, borş (eventual oţet sau lămâie) pentru acrit, o legătură de frunze de pătrunjel şi câteva frunzuliţe de ţelină.

Mod de preparare:

Pieptul de pui, spălat, fără se fie tăiat bucăţi, se pune la fiert în apă uşor sărată. După ce începe să fiarbă şi se curăţă de spumă se adaugă legumele curăţate şi tăiate în 4 bucăţi fiecare. Se fierbe până se înmoaie, se strecoară, pieptul de pui se taie fâşii subţiri, câteva bucăţi de legume se pun deoparte pentru ornat, iar restul se mixează cu un blender sau cu robotul de bucătărie şi se pun toate înapoi în zeamă (mai puţin cele pentru ornat). Se condimentează şi se pune înapoi la fiert până dă primul clocot. Ouăle se bat bine, se amestecă cu smântâna până la omogenizare, se adaugă câteva linguri de supă fierbinte, amestecând în continuu, apoi se toarnă în oala cu supă. Se ia de pe foc, se adaugă usturoiul pisat, borşul (ori oţetul sau lămâia) după gust, iar în farfurie se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi cu zarzavaturi tâiate bucăţele. Se poate servi cu ardei iute, eventual cu smântână.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517