21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Cineastul ucrainean Oleg Sentsov, aflat în greva foamei într-o închisoare din Rusia, se teme că sfârşitul este aproape

Scris de Vasile Andreica, 09 august 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cineastul ucrainean Oleg Sentsov, aflat în greva foamei de peste trei luni şi care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea de 20 de ani în Rusia, este într-o stare de sănătate „catastrofică” şi se teme că sfârşitul său este „aproape”, a mărturisit miercuri verişoara sa, după ce a primit o scrisoare de la prizonier, relatează AFP.

„Situaţia nu este simplu proastă, este catastrofică. Oleg mi-a trimis o scrisoare prin intermediul avocatului lui. Aproape că nu se mai poate ridica în picioare. El scrie că finalul este aproape şi nu vorbeşte de eliberare”, a scris pe Facebook verişoara cineastului, Natalia Kaplan. 

Cineastul, în vârstă de 42 de ani, a cărui grevă a foamei ajunge miercuri în cea de-a 87-a zi, refuză transferul într-un spital de stat de teama de nu supravieţui călătoriei, a adăugat ea. 

După aceste declaraţii, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ucrainene Mariana Betsa, a spus că este „neliniştită” şi face apel la occidentali să „pună presiune din nou pe Rusia în favoarea eliberării” cineastului. 

Oponent al anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014, Sentsov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru „terorism” şi „trafic de arme” într-un proces calificat drept „stalinist” de ONG-ul Amnesty International şi criticat de Kiev, Uniunea Europeană şi Statele Unite. 

El a început greva foamei pe 14 mai pentru a cere eliberarea tuturor ucrainenilor „prizonieri politic” care sunt închişi în Rusia. 

Avocatul lui Sentsov, Dmitri Dinzé, care i-a făcut o vizită în închisoare marţi, a indicat pentru AFP că regizorul a pierdut 30 de kilograme şi suferă de probleme cardiace. 

Potrivit lui Dinzé, clientul său prezintă un nivel foarte redus al hemoglobinei (proteină bogată în fier din globulele roşii) şi ritmul său cardiac este de 40 de pulsaţii pe minut. 

De partea lor, autorităţile din penitenciarul rus au caracterizat „satisfăcătoare” starea de sănătate a lui Sentsov. 

Dinzé indicase anterior că cineastul bea 3,5 litri de apă pe zi şi i se injecta glucoză, aminoacizi şi vitamine. 

Guvernele occidentale conduse de preşedintele francez Emmanuel Macron, precum şi de alte personalităţi ca scriitorul american Stephen King sau actorul american Johnny Depp, au cerut Kremlinului să-l elibereze pe Oleg Sentsov.

Curtea europeană a drepturilor omului (CEDH) a cerut la sfârşitul lunii iulie Rusiei să acorde „îngrijiri potrivite” cineastului ucrainean. 

Preşedintele rus şi cel ucrainean, Vladimir Putin şi Petro Porochenko, au vorbit în iunie la telefon despre un eventual „schimb de prizonieri” între cele două ţări, dar această eventualitate nu s-a concretizat. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.