00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Cine verifică distanţa la care anumiţi arbori ornamentali cresc faţă de blocuri?

Scris de Ioan Aniţaş, 07 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu diverse ocazii sătmărenii ajunşi la faze pe care consideră că le depăşesc posibilităţile de acţiune se adresează ziarului nostru pentru a cere ajutor în rezolvarea unor probleme de interes major. Iată că zilele trecute ne-a vizitat la redacţie C.A., cititor al ziarului nostru, care ne-a rugat să publicăm în coloanele cotidianului Informaţia Zilei următoarele:

„În urmă cu aproape doi ani, ziarul dumneavoastră a publicat materiale prin care locuitori din blocuri s-au dovedit speriaţi de ceea ce se întâmplă. Arbori cu vârste de zeci de ani cresc în vecinătăţile blocurilor. Îmi amintesc de faptul că scriaţi despre două scări ale blocului 11, de pe strada Careiului, din Satu Mare, cartierul Micro 15, că rădăcinile unor arbori au ajuns să afecteze structura de rezistenţă a celor două scări. Au crăpat pereţi, s-a apelat la autorităţi, dar n-am aflat ce s-a făcut pentru ca aceşti arbori să nu mai fie lăsaţi să crească foarte aproape de fundaţiile imobilelor. Pentru a preveni eventuale surprize neplăcute, presupun că specialişti în domeniu ar trebui să inspecteze toate zonele verzi din vecinătăţile blocurilor pentru a decide care ar fi sau sunt arborii care pot pune în pericol proprietăţile sătmărenilor. Oare este un asemenea organism care să facă un bine locuitorilor din blocuri? Conducerea Primăriei Satu Mare ar trebui să dea un raspuns în acest sens. Ceea ce ştiu sigur este că în momentul în care un cetăţean şi-ar permite să taie justificat un arbore de pe domeniul public vin cei de la mediu şi de la poliţia locală şi-l sancţionează. Şi noi, cetăţenii, ar trebui să-i putem sancţiona pe cei care nu-şi onorează în integralitate sarcinile de serviciu, inclusiv în acest domeniu despre care vorbesc. S-ar putea ca pe când o să se trezească cineva să intervină să fie prea târziu”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.