10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Cine verifică distanţa la care anumiţi arbori ornamentali cresc faţă de blocuri?

Scris de Ioan Aniţaş, 07 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu diverse ocazii sătmărenii ajunşi la faze pe care consideră că le depăşesc posibilităţile de acţiune se adresează ziarului nostru pentru a cere ajutor în rezolvarea unor probleme de interes major. Iată că zilele trecute ne-a vizitat la redacţie C.A., cititor al ziarului nostru, care ne-a rugat să publicăm în coloanele cotidianului Informaţia Zilei următoarele:

„În urmă cu aproape doi ani, ziarul dumneavoastră a publicat materiale prin care locuitori din blocuri s-au dovedit speriaţi de ceea ce se întâmplă. Arbori cu vârste de zeci de ani cresc în vecinătăţile blocurilor. Îmi amintesc de faptul că scriaţi despre două scări ale blocului 11, de pe strada Careiului, din Satu Mare, cartierul Micro 15, că rădăcinile unor arbori au ajuns să afecteze structura de rezistenţă a celor două scări. Au crăpat pereţi, s-a apelat la autorităţi, dar n-am aflat ce s-a făcut pentru ca aceşti arbori să nu mai fie lăsaţi să crească foarte aproape de fundaţiile imobilelor. Pentru a preveni eventuale surprize neplăcute, presupun că specialişti în domeniu ar trebui să inspecteze toate zonele verzi din vecinătăţile blocurilor pentru a decide care ar fi sau sunt arborii care pot pune în pericol proprietăţile sătmărenilor. Oare este un asemenea organism care să facă un bine locuitorilor din blocuri? Conducerea Primăriei Satu Mare ar trebui să dea un raspuns în acest sens. Ceea ce ştiu sigur este că în momentul în care un cetăţean şi-ar permite să taie justificat un arbore de pe domeniul public vin cei de la mediu şi de la poliţia locală şi-l sancţionează. Şi noi, cetăţenii, ar trebui să-i putem sancţiona pe cei care nu-şi onorează în integralitate sarcinile de serviciu, inclusiv în acest domeniu despre care vorbesc. S-ar putea ca pe când o să se trezească cineva să intervină să fie prea târziu”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.