Cine protejează "hingherii" de maşini? | Informaţia Zilei

Cine protejează “hingherii” de maşini?

Scris de Ioan Aniţaş, 06 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De o vreme, sătmărenii au adesea posibilitatea de a asista la demersuri mai puţin obişnuite – ridicarea autoturismelor parcate în locuri nepermise. Desigur, se pune în aplicare o hotărâre a consilierilor locali, cei care, probabil n-au luat în seamă posibile urmări ale unui asemenea acţiuni necesare, dar periculoasă.

Despre acest demers ne-a vorbit I.S., cititor al ziarului nostru: „Pentru mulţi sătmăreni, ridicarea autoturismelor parcate în locuri nepermise pare un demers care intră încet dar sigur în normalitatea cotidiană, dacă aceasta există. Culmea este că acest demers pare unul deosebit de riscant. Posesorul autoturismului ridicat, dar şi alţi sătmăreni protestează, se opun acestei acţiuni. Cu puţin timp în urmă vorbeam cu un cunoscut, care mi-a povestit că în cartiere Micro 16, dar şi Carpaţi I, echipajul denumit de unii – hingheri de maşini, a fost ameninţat în vreme ce îşi făcea datoria. Norocul echipajului a fost că n-a fost luat la bătaie, a scăpat cu ameninţările, dar am auzit că a fost situaţie în care a fost necesară intervenţia poliţiştilor locali sau chiar a mascaţilor pentru a aplana conflictul. Mă întreb dacă omenii aflaţi la datorie mai au şansa de a fi protejaţi de cineva? Oare ce mijloace au aceştia la dispoziţie pentru a scăpa de furia celor care, parcând necorespunzător sunt contravenienţi? Contrar unor păreri, această activitate se dovedeşte periculoasă, mai ales când se intră în contact cu persoane agresive”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517