Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii:Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă? 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 04.30 Reportaj-Mihai Neamţu 05.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch. Titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii: Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: În paşi de dans de la pasiune la performanţă. 10.30 Religie, cu Eva Laczko, invitaţi: Istvanfi Szilard, Racz Ervin, Pallai Bela. Titlul emisiunii: Miert van szuksegunk a bojtre? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaţionalelor. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat:Elisabeta Bekessy.Titlul emisiunii:Situl Someşul inferior aduce oportunităţi iniţiativelor de mediu. 15.15 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă. 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Cine este cel mai important om politic al momentului?

Scris de Dumitru Păcuraru, 25 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

PSD rămâne singurul partid care generează ştiri. Fie prin propria voinţă, fie ca urmare a confruntărilor dure pe care le are cu difierite entităţi. Cel mai mediatizat politician rămâne în continuare Liviu Dragnea.

Şi cel mai atacat. În general în politica românescă personajele cu o biografie curată, necontroversaţi, care-şi văd de treabă, sunt neinteresante şi rămăn iluştri necunoscuţi şi chiar dacă au o activitate meritorie nu reuşesc să se facă remarcaţi.

Pe măsură ce steaua politică a fostului preşedinte Traian Băsescu păleşte, pe cer urcă stelele altor personaje. Deocamdată la nivelul de strălucire vizibilă şi ziua şi noaptea se află doar preşedintele Iohannis şi preşedintele PSD.

Restul liderilor politici sunt de interes secundar. Călin Popescu Tăriceanu face eforturi susţinute pentru a rămâne în zona de interes public. Fără mare succes.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, în ciuda poziţiei sale de lider al principalului partid de opoziţie, nu reuşeşte să devină interesant. Replicile sale, declaraţiile politice, atacurile la adresa adversarului tradiţional PSD, sunt palide, forţate, lipsite de substanţă şi relevanţă.

Practic, opoziţia nu spune nimic. Cel mai grav este că nu vine cu un program de guvernare care să se constituie într-o alternativă la politicile de stânga ale coaliţiei PSD-ALDE.

Şansele politicienilor, şi aici ne referim la parlamentari, de a se impune la nivel naţional sunt practic nule. Se caută doar cei care atacă adversarii, cei care se expimă lejer pe temele de dezbatere la modă: lupta dintre PSD şi DNA, conflictele din CSM, bătălia pentru putere între procurori. Teme forţate, bazate pe speculaţii, exagerate în sensul interesului fiecărei tabere.

Liviu Dragnea, cu problemele sale juridice care au o vechime de ani de zile, a devenit personajul central al interesului general datorită poziţiei sale de lider al PSD. Nu atât problemele sale de ordin juridic, cât modul în care se implică în politica guvernului, fac din Dragnea politicianul care atrage cele mai mult atenţia. Dar este Liviu Dragnea cel mai important om politic din România în acest moment?

Prin forţa majorităţii parlamentare ce pare de nezdruncinat, prin autoritatea cu care conduce PSD, şi nu în ultimul rând prin soluţiile pe care le propune în politica socială şi economică este de departe cel mai influient om politic de la Traian Băsescu încoace. Se face remarcat şi prin atitudinea faţă de Justiţie, fiind pe cale să impună în parlament un pachet de legi care va schimba radical sistemul juridic.

Că are sau nu dreptate, că se face sau nu vinovat de acuzaţiile care planează în jurul său contează mai puţin. Important este că nu poate fi dislocat de pe poziţia de forţă pe care o deţine.
S-a autoprezentat ca o ţintă a binomului, a DNA şi a şefei acestei instituţii.

Preşedintele Klaus Iohannis este un adversar declarat al său. Are adeversari şi în interiorul PSD. Victor Ponta, fostul lider al PSD, a pornit o campanie dură împotriva lui. Şi totuşi, Liviu Dragnea rezistă. Odată cu el rezistă şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

România pare asediată, prinsă într-o criză politică fără predecent. Dar majoritatea parlamentară nici măcar nu este pusă în discuţie. Asupra liderului PSD cad acuzaţii cât pentru jumătatea parlamentului, dar DNA nu reuşeşte să ajungă la Liviu Dragnea.

Trei miniştri sunt cercetaâţi penal pentru fapte legate de Dragnea. Care să fie adevărul? Ce se întâmplă, de partea cui este dreptatea? Cum se va termina lupta pe faţă între partidul de guvernământ şi departamentul de elită al luptei împotriva corupţiei?

Abonează-te acum Online!