00.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Dragoş. Titlul emisiunii: Stadiul deconturilor pentru anul 2017 la scadenţă.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Călin Culcean, Dumitru Pop, Valeriu Bancea. Titlul emisiunii: Proteste în parlamentul României. (reluare) 02.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 04.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.50 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Dragoş. Titlul emisiunii: Stadiul deconturilor pentru anul 2017 la scadenţă.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.15 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 09.40 La psiholog, Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiuni: Vacanţa de vară bucuria copiiilor. 10.10 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Cina a fost Sfântul Ioan Botezătorul? 11.10 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Călin Culcean, Dumitru Pop, Valeriu Bancea. Titlul emisiunii: Proteste în parlamentul României. (reluare) 13.00 Ştiri 13.20 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii: Mosolyhaz – az orom oazisa (Casa Zânelor – oază de bucurii). 14.15 Teleshopping 14.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 15.05 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 10.10 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 16.50 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 17.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitaţi:Nicolae Mureşan. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 22.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 23.30 Ştiri

Cine credeţi că ar trebui învăţaţi să nu ia şpagă?

Scris de I. Z., 19 februarie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Stop mitei

Stop mitei!

    În şedinţa lunară a Colegiului prefectural de miercuri, comisarul şef Stelian Călugăru de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Serviciul Judeţean Satu Mare a prezentat o informare privind infracţiunile de corupţie din noul cod penal şi strategia naţională anticorupţie 2012-2015.     Conform modificării Codului Penal, mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat.

Şi pedepsele pentru dare, luare de mită, trafic şi cumpărare de influenţă s-au majorat în medie cu aproape 3 ani. Pentru darea de mită fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Scopul strategiei naţionale anticorupţie 2012-2015 este de a reduce şi de a preveni fenomenul corupţiei şi de a aplica cadrul normativ şi instituţional.

Elementele de noutate sunt rolul proactiv al managerului instituţiei, participarea cu regularitate a personalului la cursuri de pregătire anticorupţie şi de adoptare de planuri sectoriale la nivelul tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice.

În cadrul conferinţei, Florin Găzdac a declarat că birocraţia excesivă este considerată de public şi de mediul de afaceri ca elementul principal care duce la frânarea dezvoltării judeţului şi este un mediu pentru favorizarea corupţiei.

Enumeraţi persoanele care ar trebui învăţate să nu ia şpagă.

Abonează-te acum Online!
 1. Birtoc Dinu a spus: 04 martie 2015, ora 08:40

  Cine ar trebui sa respecte legea? Domnilor Politisti, la Calinesti vam dat in mana cazul de dare si luare de mita nu vati facut treaba, despre ce mama dracului vorbiom in tara asta.

 2. nedreptate a spus: 27 februarie 2015, ora 11:21

  In Viena am dat bacsis la o cofetarie ,initial am crezut ca nu vrea sa-l i-a pentru ca acolo nu e coruptie si am curatat masa am luat si bonul si banii de bacsis2 euro si 50 eurocenti.Cand am ajuns in dreptul usii mi-a zis chelnerul:”multumesc pentru nimic”.DECI IN ALTE TARI CORUPTIA ESTE MAI MARE DECAT LA NOI!!OMUL ACESTA PUR SI SIMPLU MI-A CERUT BACSIS!

 3. Eugen a spus: 23 februarie 2015, ora 12:49

  @Roatis Alexandru !, Biruri si taxe consistente exista si in Europa Occidentala dar si veniturile populatiei este pe masura astfel incat sa nu afecteze nivelul lor de trai. Transilvania inainte de 1920 ca nivel de trai si dezvoltare era tot timpul de invidiat si atractiv pt. cei de dincolo de Carpati ca altfel cei de acolo, dealungul timpului, nu ar fi venit aici.( De ce pleaca romanii din tara ?, deoarece tanjesc dupa un trai mai bun.). Maghiarii de dinainte de 1920 au procedat bine daca au reusit dezvoltarea Transilvaniei astfel incat sa se traiasca bine si sa fin invidiati si doriti de catre altii, nu ?.

 4. Roatis Alexandru a spus: 22 februarie 2015, ora 17:25

  @roman adevarat. Vor proceda ca maghiarii dinaintea lui 1920,amintiti de Eugen… si ne-o vor lua cu forta ,elegant bineinteles, prin biruri si taxe consistente.

 5. roman adevarat a spus: 21 februarie 2015, ora 20:05

  stiti ceva? noi cei de jos trebuiesa incetam sa dam spaga si atunci sa vedemce vor face aia care au fost invatati sa o primeasca ce ziceti?

 6. dacia a spus: 21 februarie 2015, ora 09:59

  Eugen, tot şovin ai rămas chit că eşti dintr-o familie de români magiarizaţi forţat Aşa cum recunoaşte şi un istoric ungur de la începutul secolului XIX sau XX doar 10% din populaţia aşa-ziz ungară are elemente originale, restul este populaţie maghiarizată forţat, chiar şi mari omani de cultură sau din istorie cu care vă lăudaţi, Petofi Şndor era sărb maghiarizat, Koshut Lajos la fel, maghiarizat şi alţii. Voi aţi venit şi ocupat pămînt cu oameni civilizaţi, prea toleranţi le-aţi luat pămînturi şi case ,istora noastră pe aceste locuri este este veche de cînd lumea , voi sînteţi intruşii
  Cît despre mită sînt vinovaţi, de altfel şi sancţionaţi şi cei care dau, mai ales că uneori pretind lucuri incorecte, cu cît nu s-a dovedit că starea materială precară predispune la luarea de mită, ci pretinderea şi luarea unor sume considerabile vine tocmai de la ceaice au venituri bune. Nu mai daţi şi totul se rezolvă …să muncească mai mult dacă vor mai mult !

 7. gogu a spus: 20 februarie 2015, ora 07:05

  Tot poporu’ roman!!!!!!.

 8. Eugen a spus: 19 februarie 2015, ora 13:49

  Porcarie de intrebare !. Pai,… toata societatea, respectiv, sa nu dea spaga !. In Transilvania pana in anul 1920 cand a inceput colonizarea, nu a existat asa ceva !. Spaga, ciubucul, bacsisul era specific Romaniei(Principatelor Unite) si era la moda dincolo de Carpati. Din pacate, ne-au infectat cu aceasta mizerie si pe noi cei din Transilvania.

 9. victor a spus: 19 februarie 2015, ora 13:31

  Eu am vro 10 nume, toate din marele palat care sta pe malu somesului

 10. Dorian a spus: 19 februarie 2015, ora 11:08

  maicata mai cenzuratorule

 11. Dorian a spus: 19 februarie 2015, ora 10:38

  Intrebarea ii simpla iar raspunsu ii complex,fiinca nivelu trai al populatiei este sub toata critica,intr-un sistem rudimentar ca inchizitia,intr-o tara devenita colonie,unde legi si directive vin din afara tari,unde masa monetara si legile finantelor sunt dictate de bancheri internationali,unde scopu principal de educare a populatiei este vederea pe termen scurt,”daca in virfu unui deal tasneste apa si toate culturile de la poale le inunda de unde trebuie mai intai oprita apa?”

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.