Image 1
Image 2

Cine credeți că ar trebui învățați să nu ia șpagă?

Stop mitei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Stop mitei
Stop mitei!

    În ședința lunară a Colegiului prefectural de miercuri, comisarul şef Stelian Călugăru de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Serviciul Judeţean Satu Mare a prezentat o informare privind infracţiunile de corupţie din noul cod penal şi strategia naţională anticorupţie 2012-2015.     Conform modificării Codului Penal, mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat.

Şi pedepsele pentru dare, luare de mită, trafic şi cumpărare de influenţă s-au majorat în medie cu aproape 3 ani. Pentru darea de mită fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Scopul strategiei naţionale anticorupţie 2012-2015 este de a reduce şi de a preveni fenomenul corupţiei şi de a aplica cadrul normativ şi instituţional.

Elementele de noutate sunt rolul proactiv al managerului instituţiei, participarea cu regularitate a personalului la cursuri de pregătire anticorupţie şi de adoptare de planuri sectoriale la nivelul tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice.

În cadrul conferinței, Florin Găzdac a declarat că birocraţia excesivă este considerată de public şi de mediul de afaceri ca elementul principal care duce la frânarea dezvoltării judeţului şi este un mediu pentru favorizarea corupţiei.

Enumerați persoanele care ar trebui învățate să nu ia șpagă.

11 comentarii

  1. In Viena am dat bacsis la o cofetarie ,initial am crezut ca nu vrea sa-l i-a pentru ca acolo nu e coruptie si am curatat masa am luat si bonul si banii de bacsis2 euro si 50 eurocenti.Cand am ajuns in dreptul usii mi-a zis chelnerul:”multumesc pentru nimic”.DECI IN ALTE TARI CORUPTIA ESTE MAI MARE DECAT LA NOI!!OMUL ACESTA PUR SI SIMPLU MI-A CERUT BACSIS!

  2. @Roatis Alexandru !, Biruri si taxe consistente exista si in Europa Occidentala dar si veniturile populatiei este pe masura astfel incat sa nu afecteze nivelul lor de trai. Transilvania inainte de 1920 ca nivel de trai si dezvoltare era tot timpul de invidiat si atractiv pt. cei de dincolo de Carpati ca altfel cei de acolo, dealungul timpului, nu ar fi venit aici.( De ce pleaca romanii din tara ?, deoarece tanjesc dupa un trai mai bun.). Maghiarii de dinainte de 1920 au procedat bine daca au reusit dezvoltarea Transilvaniei astfel incat sa se traiasca bine si sa fin invidiati si doriti de catre altii, nu ?.

  3. Eugen, tot șovin ai rămas chit că ești dintr-o familie de români magiarizați forțat Așa cum recunoaște și un istoric ungur de la începutul secolului XIX sau XX doar 10% din populația așa-ziz ungară are elemente originale, restul este populație maghiarizată forțat, chiar și mari omani de cultură sau din istorie cu care vă lăudați, Petofi Șndor era sărb maghiarizat, Koshut Lajos la fel, maghiarizat și alții. Voi ați venit și ocupat pămînt cu oameni civilizați, prea toleranți le-ați luat pămînturi și case ,istora noastră pe aceste locuri este este veche de cînd lumea , voi sînteți intrușii
    Cît despre mită sînt vinovați, de altfel și sancționați și cei care dau, mai ales că uneori pretind lucuri incorecte, cu cît nu s-a dovedit că starea materială precară predispune la luarea de mită, ci pretinderea și luarea unor sume considerabile vine tocmai de la ceaice au venituri bune. Nu mai dați și totul se rezolvă …să muncească mai mult dacă vor mai mult !

  4. Porcarie de intrebare !. Pai,… toata societatea, respectiv, sa nu dea spaga !. In Transilvania pana in anul 1920 cand a inceput colonizarea, nu a existat asa ceva !. Spaga, ciubucul, bacsisul era specific Romaniei(Principatelor Unite) si era la moda dincolo de Carpati. Din pacate, ne-au infectat cu aceasta mizerie si pe noi cei din Transilvania.

  5. Intrebarea ii simpla iar raspunsu ii complex,fiinca nivelu trai al populatiei este sub toata critica,intr-un sistem rudimentar ca inchizitia,intr-o tara devenita colonie,unde legi si directive vin din afara tari,unde masa monetara si legile finantelor sunt dictate de bancheri internationali,unde scopu principal de educare a populatiei este vederea pe termen scurt,”daca in virfu unui deal tasneste apa si toate culturile de la poale le inunda de unde trebuie mai intai oprita apa?”

Lasă un răspuns

Connect with