10.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici , invitaţi: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu şcoala? (reluare) 03.30 Spectacol de teatru 04.47 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 06.00 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 09.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 10.30 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 11.20 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Dăruieşte şi primeşti. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici , invitaţi: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu şcoala? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 15.40 Teleshopping 16.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii: Zootehnia şi implicaţiile Coronavirusului. 18.00 Audienţe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct Victor Constantinovici (reluare)

Cine ar fi cel mai potrivit copreşedinte PNL din partea PDL?

Scris de I. Z., 22 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Candidatii PNL-PDLCopreşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal (PNL) Satu Mare, Petre Mureşan, şi-a dat demisia din funcţia politică pe care o ocupa.
Evenimentul a avut loc marţi seara, în cadrul unei şedinţe restrânse cu foştii membri PDL. Petre Mureşan a candidat în 2008 pentru funcţia de senator în Colegiul 1 Satu Mare, a obţinut cele mai multe voturi, dar prin redistribuire postul i-a revenit lui Valer Marian. Este membru PDL din 2008 iar funcţia de preşedinte al PDL o ocupă din 2012.


PDL şi PNL au fuzionat în urmă cu un an şi jumătate. Cu toate acestea, se pare că se comportă în continuare ca şi două partide, care n-au nimic în comun, fac şedinţe separate şi tot aşa iau şi deciziile. Aşa se face că, marţi seara, Petre Mureşan a venit la şedinţa la care au participat aproximativ 15 foşti pedelişti şi i-a anunţat că a decis să demisioneze din funcţia de copreşedinte al PNL Satu Mare. Totodată, el le-a spus colegilor să nu-i ceară explicaţii deoarece nu datorează nimănui nicio explicaţie şi oricum nu intenţionează să-şi motiveze gestul. În urma anunţului, ceilalţi pedelişti prezenţi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de activitatea conducerii centrale a partidului.

Ei sunt nemulţumiţi atât de Vasile Blaga cât şi de Alina Gorghiu. Potrivit unor surse din interiorul partidului, după ce şi-a anunţat demisia, Petre Mureşan n-a mai intervenit în discuţii, i-a lăsat pe cei prezenţi să-şi expună ideile fără să-i contrazică şi fără să le reproşeze ceva. A urmat şi partea cea mai grea, aceea de desemnare a unui copreşedinte interimar, dar n-au fost doritori. Nici domnul Radu Giurcă şi nici domnul dr. Cosmin Raţiu nu s-au arătat interesaţi de preluarea interimatului. Aşa că domnul Sorin Ghilea are timp de gândire, până la următoarea şedinţă, care se va desfăşura joi, de la ora 18 şi 30 de minute, să decidă dacă vrea să prea interimatul.
Printre numele aduse în discuţie pentru interimatul la conducerea partidului se numără şi cel al av. Adrian Cozma. În cele din urmă conducerea de la Bucureşti va decide cine va fi preşedintele interimar. Propunerea Organizaţiei Satu Mare va fi trimisă la Bucureşti şi conducerea centrală va lua decizia finală.
Trebuie menţionat faptul că în urmă cu câteva zile, Petre Mureşan a fost la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu Vasile Blaga. Se pare că l-ar fi anunţat cu privire la intenţia de a demisiona. Totodată, zilele acestea Mureşan s-a văzut şi cu copreşedintele Romeo Nicoară şi au purtat o discuţie pe această temă.
Cert este că foştii pedelişti sunt nemulţumiţi. Ei spun că au nevoie de o explicaţie. Nu este normal ca un şef de partid să se retragă fără nicio explicaţie, cu atât mai mult cu cât suntem într-un an preelectoral.

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Ca urmare, punem cititorilor noştri următoarea întrebare:

Cine ar fi cel mai potrivit copreşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL din partea PDL?
Abonează-te acum Online!
 1. justice a spus: 02 noiembrie 2015, ora 08:30

  pt ANDREI …asta este ADN-ul romanului parvenit este doctor ca a facut facultate dar ca sa fii OM nu te poti pregati in facultate din teorie..nu eu am inventat, ,,a fi domn e o intamplare, a fi OM e lucru mare”

 2. justice a spus: 02 noiembrie 2015, ora 08:25

  GHILE are o condamnare pe LEGEA A.N.I. ramasa irevocabila la ICCJ, prin Hotararea 4319/2014, pt ca atunci cand era consilier local a obtinut contrar legii contracte de furnizare papetarie de la PRIMARIA SATU MARE, in total 8 contracte cu institutii publice prin SC Gerodar. Ce ziceti este indicat pt voi, ca pt mine este un infractor daca a incalcat vreo lege din Romania.

 3. Propatria a spus: 26 octombrie 2015, ora 08:45

  Tzighi??? Tzighi???

 4. Nea Nicu a spus: 26 octombrie 2015, ora 07:09

  Vlad Ţepeş… :)

 5. dacia a spus: 25 octombrie 2015, ora 14:51

  Radu, o duci mai bine acum ? Iţi place ipocizia de acum cînd ţi se dă cu ţîriita, cănd puterea de cumpărare a scăzut, şi ţi se ia de două ori înapoi. Şi înainte erau ajustări conform cu inflaţia, dar în 2010 în ocombrie litru de benzină era în jur de 42 lei, euro tot atît şi facturile la acest nivel calculate. Cănd guvernanţii şi parlamentarii aveau salarii şi pensii modeste, nu şi le-au mărit de căteva ori din buzunoarul tuturor. Nu te simţi păcălit ?

 6. Radu a spus: 24 octombrie 2015, ora 18:32

  Trioul PDL care au taiat pensii si salarii nu merita .

 7. nicu a spus: 23 octombrie 2015, ora 15:28

  Am observat ca majoritatea comentariilor se opropie de cele comentate de mine Nu trebuie luat in seama ce a comentat acest individ de SAM CA ESTE UN PROST NASCUT dintro familie fara cultura politica si se vade ca este un prost de umbla si ziua cu felinarul asta poate sai multuneasca celor care lau crescut asa de prost si ne educat.DOMNILOR ADMINISTRATORI ACESTA ESTE O REPLICA LA INDIVIDUL DE SAM.

 8. nicu a spus: 23 octombrie 2015, ora 15:25

  Am observat ca majoritatea comentariilor se opropie de cele comentate de mine Nu trebuie luat in seama ce a comentat acest individ de SAM CA ESTE UN PROST NASCUT dintro familie fara cultura politica si se vade ca este un prost de umbla si ziua cu felinarul asta poate sai multuneasca celor care lau crescut asa de prost si ne educat.

 9. adrian b a spus: 23 octombrie 2015, ora 10:09

  Ratiu este ok ,tanar de perspectiva ,precis iese primar.

 10. sam a spus: 23 octombrie 2015, ora 09:20

  Nicule draga esti un mare prost sa nu zic un mare bou ca nu nu intelegi nimic dar nu e vina ta e vina parintilor tai Dormi in pace pe mai departe

 11. politist corupt a spus: 23 octombrie 2015, ora 02:09

  Sa critici este usor dar tu ce ai facut pt oras pana acuma …..:?
  Iti spun eu ai luat salariu de la stat si spaga in zona Satu Mare …asa ca ciocu mic ..

 12. pomian a spus: 23 octombrie 2015, ora 02:04

  Dr Ratiu a ajutat mii de oameni in oras,este un om bun plin de calitati lucru care se vede si in activitatea lui.
  Mersi doctore .

 13. Andrei a spus: 22 octombrie 2015, ora 20:46

  Acest domn Ratiu este cel mai indicat sa conduca la nivel de judet acest partid corupt care totusi este pdl, ar deveni varianta masculina a elenei udrea de satu mare! Domnule Ratiu, prima data trebui sa stiti sa va comportati cu cetatenii,sa nu mai fiti un golan in trafic cum aud ca sunteti de multe ori! Asa va castigati electorat, cu aceasta atitudine de golan…ce speranta mai are tara asta cand asemenea mizerabili vor sa aiba functii de conducere? Va de capul nostru,orasul satu mare se depopuleaza din cauza unor brute ca tine, esti exemplul in care si oase de bruta ordinara!

 14. anonymous a spus: 22 octombrie 2015, ora 19:50

  Voi chiar nu intelegeti ca indiferent ca e PSD/PNL/PDL/etc. tot una e ,toti se duc acolo NU PENTRU POLITICA ci pt. a face bani din spagi si comisioane,nu va e clar inca???Faceti o minima analiza si vedeti cu ce averi intra/au intrat in politica si ce au dupa .Intradevar trebuie tineri in politica dar nu din astia indoctrinati si ahtiati dupa averi.Sunt ferm convins ca daca s-ar face un control ca la carte , peste 95% dintre oamenii politici NU ISI POT JUSTIFICA averile si nivelul de trai pe care il duc.

 15. nicu a spus: 22 octombrie 2015, ora 17:06

  Cind vad aceste persoane ca fac parte din partidul mafiotilor si au tupeu sa vina sa ceara votul rominilor fara sa aiba remuscari ca au vandalizat si au furat miiliearde de EUR de pe spinarea rominilor ,au taiat salariile,pensiile,au inchis scoli,spitale ce ace acuma guvernul PONTA se straduie sa le aduca la normal,votati toti hoti din PNL/PDL.

 16. gigi a spus: 22 octombrie 2015, ora 15:13

  Babasan Sergiu

 17. filip a spus: 22 octombrie 2015, ora 13:11

  COCMA este omul P.SD a fost uns consilier de P.S.D intrand prin usa din dos votat se coministi.

 18. viorel a spus: 22 octombrie 2015, ora 12:23

  Inevitabil ADRINA COSMA e momentul ca acesti trompetisti ai PSD sa dispara dn viata publica satmareana , e momentul sa dam o sansa altor oameni tineri si domnilor care voteaza in corpore contractul cu florisal iar GHILEA un incompatibil si consilierul personal al lui COICA

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.