09.04.2020a 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.30 Concurs d epescuit la Turulung 04.40 Festival de teatru 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea oilor şi urgenţele sezonului 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 09.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 10.50 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Fotbalul este suspendat în această perioadă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.50 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Dăruieşte şi primeşti. 16.20 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Unicitatea sărbătorii Floriilor. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Cine ar fi cel mai bun premier?

Scris de I. Z., 15 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu va propune marţi, în şedinţa CEx PSD, niciun nume pentru funcţia de premier, dar după discuţii va vota şi îşi va asuma votul.

„Se pare că eu am mână foarte proastă şi nu numai acum ci încă cel puţin 10 cazuri. Le-am spus colegilor că nu voi face nicio propunere. La Sorin Grindeanu am făcut eu o propunere, colegii au votat-o. La Mihai Tudose am avut discuţie cu fiecare în parte şi s-a conturat propunerea pe care am făcut-o eu. Mâine voi vota propunerea care iese din dezbatere şi imi voi asuma votul. Au fost colegi care au votat împotriva lui Tudose şi acum sustineau şi care reproşau ca au votat în necunoştinţă de cauză. Îmi voi voi asuma votul după ce se vor discuta mai multe propuneri”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta spune că va sta cu liderii PSD „până iese fumul alb”.

Întrebat dacă s-a gândit la demisie, Dragnea spune: „Nu m-am gândit la asta. Mi-am asumat că am făcut o greşeală când am făcut această propunere”.

Liderii PSD se vor reuni marţi, la ora 11.00, în şedinţa CEx, pentru a decide cine va fi propunerea pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose, notează stiripesurse.

 

Dragnea: Nu cred că preşedintele este fericit, dar cred că va respecta Constituţia

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, răspunzând la o întrebare legată de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai numească un premier PSD, că probabil preşedintele nu este fericit de situaţia actuală, dar crede că va respecta majoritatea parlamentară.

„Preşedintele Klaus Iohannis nu este fericit probabil de situaţia în care am ajuns. Cred că preşedintele va respecta însă Constituţia şi majoritatea parlamentară”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx care a decis retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Liderul PSD a declarat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu şi va avea marţi o întâlnire cu acesta.

Întrebat dacă PSD este pregătit pentru alegeri anticipate, Dragnea a declarat: „noi suntem de pregătiţi de alegeri oricând dar nu cred că se gândeşte preşedintele la asta”.

 

Dragnea denunţă un personaj veninos

 

Liviu Dragnea lasă să se înţeleagă că ultimele acţiuni ale lui Mihai Tudose au fost ordonat de ”personaj veninos”. Şeful PSD a refuzat să spună, deocamdată, cine e, dar a anunţat că următorul premier al PSD nu va mai putea fi atins de personajul ”dintr-o instituţie a statului care a făcut şi face foarte mult rău”.

Deşi spune că că CEX va stabili componenţa viitorului Guvern, Dragnea s-a dat de gol: a anunţat ce miniştri nu se vor regăsit în noul executiv.

”Sunt convins că o să am o relaţie cu Mihai Tudose exact cum am avut înainte de a fi premier. E un personaj veninos dintr-o instituţie a statului care a făcut şi face foarte mult rău. Nu o să mai aibă cum să facă cu următorul premier. Asta e una dintre miciunile unor miniştri, că are dublă comandă. Nu o să îi mai vedeţi în Guvern. Nu vreau să spun acum despre ce persoană e vorba. O să spun mai târziu, că nu plec din ţară. Îmi e teamă că nu mă mai căutaţi şi eu vreau să mai apar la televizor, că nu am mai fost în ultimele săptămâni.”, a anunţat Liviu Dragnea.

 

Reproşuri pentru Tudose

 

Liviu Dragnea a vorbit la finalul şedinţei CEx a PSD despre demisia lui Mihai Tudose şi reproşurile care i s-au adus. Liderul PSD afirmă că exista o stare de conflict între partid şi Executiv, şi chiar mai mult, un conflict în interiorul Guvernului, situaţie care nu mai putea continua.

”S-a discutat foarte deschis, în final s-a supus la vot propunerea ca premierul să demisioneze. Hotărâre adoptată cu 60 de voturi pentru, 4 abţineri şi 4 voturi împotrivă. Au fost mai multe reproşuri, concluzia a fost că nu se mai poate continua aşa, pentru că există o stare conflictuală între partid şi guvern, cât şi în interiorul guvernului. Există o nemulţumire legată de faptul că membrii de partid aşteptau cu toţii un bilanţ al guvernării şi prezentarea măsurilor pentru 2018, în schimb au văzut apariţii televizate care nu trebuiau să fie. A fost o avalanşă de puncte de vedere, lucruri care trebuiau discutate în partid, situaţia a escaladat şi s-a ajuns ca 60 de colegi să spună că în mod realist nu aveam garanţia că nu vom ajunge în aceeaşi situaţie, după ce tot după o emisiune televizată a fost discuţia cu cele două colege. Se pare că am mână foarte proastă şi nu numai în ceea ce priveşte propunerile de premier. Am spus că nu voi face nicio propunere. La Sorin Grindeanu am făcut eu o propunere, colegii au votat-o. La Mihai Tudose am avut discuţii cu fiecare membru al CEx şi s-a conturat această propunere. Mâine voi vota propunerea care iese din dezbatere şi îmi voi asuma acest vot. Important e să fie un coleg care poate rezista la manipulări, la minciunile de care au fost înconjuraţi Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu. Va fi o dicuţie foarte serioasă. Trebuie să fiu realist şi corect şi să spun că preşedintele Iohannis nu este fericit de situaţia în care am ajuns şi asta ne-o asumăm. Cred că va respecta Constituţia şi va ţine cont de majoritate. Am discutat cu domnul Tăriceanu, era deja informat, o să ne vedem. Vom garanta cu toţii (că nu se ajunge din nou în această situaţie – n.r.). A vorbit şi Carmen Dan, a vorbit şi Mihai Tudose. Structura Guvernului nu cred că ar trebui schimbată. CEx va decide dacă va mai fi ministru Carmen Dan”

 

Potrivit RTV, liderul PSD a declarat şi că anumiţi miniştri au fost cei care au influenţat relaţia sa cu Mihai Tudose, folosindu-se de anumite manipulări, fără a-i nominaliza.

”Nu îi veţi mai vedea în Guvern şi veţi şti care sunt” a conchis liderul PSD.

 

Lansăm o întrebare pentru cititorii noştri:

Cine ar fi cel mai bun premier?

 

În afară de cei nominalizaţi în sondaj, se pot face şi alte propuneri!

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 19 ianuarie 2018, ora 09:45

  @Dac Bulibas: iti dau o veste proasta pentru tine: respectarea legii nu este optionala. Daca n-o respecti ajungi la mititica. Sa ne spui cind ajungi acolo, mergem cu chiiftele si cu prastia, sa stai pe linga geam ca poate prinzi si tu citeva.

 2. ALEX al V-lea a spus: 18 ianuarie 2018, ora 20:37

  Cred ca cel mai bun premier ar fi Vlad…Dracul, daca ar mai fi.

 3. Dac Bulibas a spus: 18 ianuarie 2018, ora 16:20

  Care ordine constitutionala nu am respectat Cocoselule ?, cea facuta de romani pt. romani in care minoritatile nationale nu sunt recunoscute inca din primul articol (…stat national…) ca urmare nu ne regasim in ea , nu avem absolut nimic in comun cu ea. Pe conducatorii romani voi i-ati ales pt. ca v-a placut de ei asa cum sunt cu dosarele lor cu tot !….Ce vina am eu ?….( ca nu m-am lasat prostit si asimilat fortat, ca am fost capabil sa invat limba voastra ca sa va pot ilumina…., nu ?). Ia dute tu….. si mai studiaza.

 4. Babacu a spus: 17 ianuarie 2018, ora 16:32

  „Calin P. Tariceanu” premier? Se vede ca toti sinteti dusi cu pluta. Sau probabil vrei sa fii coleg de celula cu el, Tariceanu are dosar penal pe rol, iar tu daca inca nu ai sigur vei avea pentru instigare la nerespectarea ordinii constitutionale si de drept. Ma, tu vrei sa fluturi linga steagul secuiesc?

 5. Dac Bulibas a spus: 17 ianuarie 2018, ora 08:35

  Mihai Fifor apartine Sistemului , este omul lui Iohanescu !, altfel nu l-ar fi desemnat premier interimar in locul lui Tudose….. Doamne fereste !…, . Ce vreti, Stat Securist sau Stat de Drept ?. Iohanescu reprezinta Statul Securist !!!.

 6. Dac Bulibas a spus: 17 ianuarie 2018, ora 08:35

  Mihai Fifor apartine Sistemului , este omul lui Iohanescu !, altfel nu l-ar fi desemnat premier interimar in locul lui Tudose….. Doamne fereste !…, . Ce vreti, Stat Securist sau Stat de Drept ?. Iohanescu reprezinta Statul Securist !!!.

 7. Dac Bulibas a spus: 17 ianuarie 2018, ora 08:21

  Deddy Livache nu are o mana proasta ci un cap prost fiindca a pus doi premieri care cum s-a dovedit aveau tangenta cu Securitatea facand pe placul lui Iohanescu in speranta ca o sa-l scape de belea in dosarele lui dar care ulterior s-au intors impotriva lui, ca urmare nu si-a atins scopul iar premierii trebuiau inlaturati. Sper ca urmatorul premier sa nu aiba tangenta cu Securitatea spre a nu deveni marioneta lui Iohanescu respectiv, al Serviciilor Secrete ( Securitatii). Dintre cei enumerati eu as merge pe mana Vioricai Dancila dar propunerea mea de premier ar fi Calin P. Tariceanu care a tinut piept si lui Basescu !, in speranta ca o sa-i tina piept si lui Iohanescu respectiv, Serviciilor Secrete.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.