Cifrele de afaceri ale firmelor de curierat au crescut cu peste 30% în urma pandemiei | Informaţia Zilei

Cifrele de afaceri ale firmelor de curierat au crescut cu peste 30% în urma pandemiei

Scris de Vasile Andreica, 29 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ompania de curierat DPD România anunţă o creştere de 36% a cifrei de afaceri în luna mai 2020 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în contextul stării de urgenţă şi al celei de alertă. Potivit cifrelor, compania, care face parte din DPD Group, cea mai mare reţea rutieră de livrare a coletelor din Europa, a înregistrat şi o creştere de 28% pe segmentul livrărilor internaţionale, în condiţiile în care cele mai multe ţări europene s-au aflat în lockdown.

”Bucureştenii, locuitorii din Baia Mare, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Bacău şi Oneşti au trimis cele mai multe colete internaţionale în această perioadă.”, precizează compania.

În total, în lunile de pandemie, livrările internaţionale ale DPD România au trecut de o jumătate de milion de colete. Doar în luna mai, livrările internaţionale au marcat o creştere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Greutatea medie a unui colet a fost de 5 kilograme, ceea ce înseamnă că DPD România a livrat in Europa colete cu greutate totală de peste 2500 de tone, în lunile de pandemie.

“Serviciile de curierat şi transporturile reprezintă coloana vertebrală a economiei locale şi internaţionale şi au demonstrat în această perioadă că sunt esenţiale pentru populaţie. DPD România, în calitate de expert în livrări, a avut un rol important în menţinerea relaţiei vitale dintre companii şi consumatori, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.

Principalele produse expediate internaţional pe segmentele B2C prin intermediul DPD România au fost electronice (9,79%), piese auto (9,21%), cosmetice (8,91%), textile (7,71%), diverse (4,42%), birotică şi papetărie (3,66%), documente (3,59%).

În ceea ce priveşte expedierile internaţionale făcute de persoane fizice, în top se află produsele textile (14,14%), cosmeticele (9,72%), îmbrăcămintea (7,59%) şi produsele electronice (6,66%).

Bucureştenii sunt românii care au făcut cele mai multe livrări internaţionale în vreme de pandemie (18%). Ei sunt urmaţi de locuitorii din Baia-Mare şi Timişoara (3%), Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Bacău şi Oneşti (2%).

Ţările cu cele mai multe livrări internaţionale în perioada pandemiei au fost Germania (30,72%), Italia (14,44%), Marea Britanie (11,34%), Franţa (10,05%), Austria (8,36%).

Compania de curierat DPD România, face parte din DPD Group, cea mai mare reţea internaţională de livrare a coletelor din Europa. DPD România este activă pe piaţa locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517