Christine Lagarde cere cetăţenilor să aibă încredere că BCE va stabiliza inflaţia

Scris de Cristina Bursuc, 13 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat marţi, 11 ianuarie, că cetăţenii din zona euro îngrijoraţi de creşterea preţurilor pot avea încredere că BCE va stabiliza inflaţia, transmite Reuters.
„Înţelegem că majorarea preţurilor reprezintă un motiv de îngrijorare pentru mulţi oameni şi luăm foarte în serios aceste temeri”, a afirmat şeful BCE, la un eveniment dedicat începerii mandatului noului preşedinte al Bundsbank, Joachim Nagel.
Potrivit unei estimări preliminare publicată vineri de Oficiul European de Statistică, rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut până la 5% în decembrie, de la un nivel de 4,9% în noiembrie. Este un nivel-record pentru zona euro şi depăşeşte cu mult obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), de 2%.
Până în prezent, BCE nu a înăsprit politica monetară, argumentând că factorii care stau la baza acestei creşteri a preţurilor au caracter temporar.
Comisia Europeană estima, în previziunile economice de toamnă, că inflaţia în zona euro va atinge un nivel maxim de 2,4% în 2021, înainte de a scădea la 2,2% în 2022 şi la 1,4% în 2023.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517