Chris Hemsworth ia o pauză de la actorie

Scris de I. Z., 27 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Actorul Chris Hemsworth, care s-a remarcat în ultimii ani în rolul „Thor”, din seria filmelor Marvel, a anunţat că va lua o pauză de actorie după ce a aflat, în urma unui test genetic, că are un risc crescut de a face Alzheimer, scrie The Guardian. Australianul de 39 de ani şi-a făcut testul în cadrul unui film documentar care explorează secretele longevităţii.

În urma testului, acesta a aflat că a moştenit două copii ale genei ApoE4 de la ambii părinţi. Acest lucru înseamnă că actorul are un risc de 10 ori mai mare să facă Alzheimer decât o persoană care nu are varianta dublă a genelor.

„Nu e ca şi cum mi-aş da demisia”, a declarat actorul pentru Vanity Fair, adăugând, însă, că vestea „a declanşat ceva în mine şi m-a făcut să vreau să fac o pauză. Paşii necesari pentru prevenţia Alzheimer îţi afectează toată viaţa. Este vorba despre felul în care îţi gestionezi somnul, nivelul de stres, despre nutriţie, mişcare, fitness. Sunt nişte unelte pe care trebuie să le foloseşti în mod constant”. Actorul a povestit că, iniţial, rezultatul testului ar fi trebui să fie anunţat în faţa camerelor, pentru ca reacţia sa să fie surprinsă „în direct”.

Însă creatorul documentarului, regizorul Darren Aronofsky, care a văzut rezultatul înainte, a preferat să i-l comunice în privat. Lui Hemsworth i s-a dat şi opţiunea ca rezultatul să fie ţinut secret, însă actorul din „Thor” a preferat să îl facă public, pentru ca oamenii să înţeleagă importanţa prevenţiei când vine vorba de sănătate.

Hemsworth a confirmat şi că bunicul său are Alzheimer, în prezent. Actorul a adăugat că în viitorul apropiat îşi va respecta angajamentele de promovare a două filme, iar apoi se va stabili în Australia „pentru o bună bucată de timp” alături de soţia sa şi cei trei copii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517