Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 02.30 Stand Up 03.45 Expoziţie de cai 04.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Argus. 05.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Cum se manifestă furia la tineri. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Gheorghe Ciocan. Titlul emisiunii: Insalaţii moderne de distribuţie borhot de fructe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 La psiholog,cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Relaţia mamă-fiică. 10.15 Religie, cu Eva Laczko , invitaţi: Laurenţiu Costin, Cristian Peteri. Titlul emisiunii: Postul mare: abnegaţie sau bucuria sufletului? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 14.40 Teleshopping 15.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Sămătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Sălăgeanu .Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă. 17.00 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

China a majorat importurile de cereale

Scris de Ioan Aniţaş, 14 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Chinezii au importat 11,34 milioane de tone metrice de cereale în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 80% de la an la an, potrivit China Daily.

Li Guoxiang, directorul adjunct al Institutului de Dezvoltare Rurală din cadul Academiei chineze de Ştiinţe Sociale a precizat că majorarea nivelului importurilor de cereale nu reprezintă niciun semnal că securitatea alimentară a ţării ar fi în pericol.

În China, conceptul de cereale include cerealele, fasolea şi cartofii, în timp ce alimentele includ cerealele, uleiul vegetal comestibil, carnea, păsările de curte, ouă, lactate şi fructe de mare. Importurile chineze de cereale acoperă în principal zona grâului, a orezului şi a porumbului.

Li Guoxiang, înalt demnitar chinez consideră că preţurile cerealelor de pe pieţele internaţionale sunt mai mici decât cele de pe pieţele domestice. Cererea pentru diverse alimente gătite bazate pe grâu se majorează în China în perioada ianuarie şi iulie. Preţurile mici au determinat autorităţile să majoreze considerabil importurile. Grâul chinezesc este produs la preţuri mai mari decât cele practicate pe pieţe internaţionale.

Din anul 2006, în China există impus un preţ de referinţă al cerealelor menit a proteja producţia internă, implicit fermierii.

Preţurile minime de achiziţionare a cerealelor de către statul chinez au rămas peste cele practicate la nivel mondial în ultimii trei ani, fapt care a generat mai multe importuri de produse, cum este şi cazul soiei, porumbului şi bumbacului din SUA, Argentina şi India în 2013.

China a reuşit să păstreze o creştere stabilă a producţiei de cereale în ultimii 10 ani.

Producţia de cereale a Chinei din această vară a atins un record pozitiv de 136,6 milioane tone, în creştere cu 3,6 la sută faţă de 2013, în conformitate cu informaţiile date publictăţii de Biroul Naţional de Statistică.

Unele ferme de porci din China au început să cumpere grâu pentru a înlocui porumbul ca hrană a animalelor, astfel încât să asigure o producţie susţinută. Mai mult de jumătate din cantitatea de carne de porc produsă în lume este obţinută şi consumată în China.

Conform raportului prezentat de Ion Cioroianu şi Ionel Arion, ţara noastră ar urma să obţină în acest an 7.079.050 milioane tone metrice de grâu moale, la o producţie medie de 3,5 tone.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.