20.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Aurelia Fedorca, Eugen Kovacs. Titlul emisiunii: Război în PSD. (reluare) 01.30 Cultură 02.30 Natura ne cheamă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coţ. Titlul emisiunii: Bacul de la Pomi se apropie de pensie. 05.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Ilyes. Titlul emisiunii: Zona metropolitană şi dezvoltarea comunelor limitrofe.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Ioan Marcel Malanca. Titlul emisiunii: Să cunoaştem protopopiatul Negreşti Oaş. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Aurelia Fedorca, Eugen Kovacs. Titlul emisiunii: Război în PSD. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară 14.30 Teleshopping 15.00 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine. 17.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile.

China a majorat importurile de cereale

Scris de Ioan Aniţaş, 14 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Chinezii au importat 11,34 milioane de tone metrice de cereale în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 80% de la an la an, potrivit China Daily.

Li Guoxiang, directorul adjunct al Institutului de Dezvoltare Rurală din cadul Academiei chineze de Ştiinţe Sociale a precizat că majorarea nivelului importurilor de cereale nu reprezintă niciun semnal că securitatea alimentară a ţării ar fi în pericol.

În China, conceptul de cereale include cerealele, fasolea şi cartofii, în timp ce alimentele includ cerealele, uleiul vegetal comestibil, carnea, păsările de curte, ouă, lactate şi fructe de mare. Importurile chineze de cereale acoperă în principal zona grâului, a orezului şi a porumbului.

Li Guoxiang, înalt demnitar chinez consideră că preţurile cerealelor de pe pieţele internaţionale sunt mai mici decât cele de pe pieţele domestice. Cererea pentru diverse alimente gătite bazate pe grâu se majorează în China în perioada ianuarie şi iulie. Preţurile mici au determinat autorităţile să majoreze considerabil importurile. Grâul chinezesc este produs la preţuri mai mari decât cele practicate pe pieţe internaţionale.

Din anul 2006, în China există impus un preţ de referinţă al cerealelor menit a proteja producţia internă, implicit fermierii.

Preţurile minime de achiziţionare a cerealelor de către statul chinez au rămas peste cele practicate la nivel mondial în ultimii trei ani, fapt care a generat mai multe importuri de produse, cum este şi cazul soiei, porumbului şi bumbacului din SUA, Argentina şi India în 2013.

China a reuşit să păstreze o creştere stabilă a producţiei de cereale în ultimii 10 ani.

Producţia de cereale a Chinei din această vară a atins un record pozitiv de 136,6 milioane tone, în creştere cu 3,6 la sută faţă de 2013, în conformitate cu informaţiile date publictăţii de Biroul Naţional de Statistică.

Unele ferme de porci din China au început să cumpere grâu pentru a înlocui porumbul ca hrană a animalelor, astfel încât să asigure o producţie susţinută. Mai mult de jumătate din cantitatea de carne de porc produsă în lume este obţinută şi consumată în China.

Conform raportului prezentat de Ion Cioroianu şi Ionel Arion, ţara noastră ar urma să obţină în acest an 7.079.050 milioane tone metrice de grâu moale, la o producţie medie de 3,5 tone.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.