Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

China a majorat importurile de cereale

Scris de Ioan Aniţaş, 14 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Chinezii au importat 11,34 milioane de tone metrice de cereale în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 80% de la an la an, potrivit China Daily.

Li Guoxiang, directorul adjunct al Institutului de Dezvoltare Rurală din cadul Academiei chineze de Ştiinţe Sociale a precizat că majorarea nivelului importurilor de cereale nu reprezintă niciun semnal că securitatea alimentară a ţării ar fi în pericol.

În China, conceptul de cereale include cerealele, fasolea şi cartofii, în timp ce alimentele includ cerealele, uleiul vegetal comestibil, carnea, păsările de curte, ouă, lactate şi fructe de mare. Importurile chineze de cereale acoperă în principal zona grâului, a orezului şi a porumbului.

Li Guoxiang, înalt demnitar chinez consideră că preţurile cerealelor de pe pieţele internaţionale sunt mai mici decât cele de pe pieţele domestice. Cererea pentru diverse alimente gătite bazate pe grâu se majorează în China în perioada ianuarie şi iulie. Preţurile mici au determinat autorităţile să majoreze considerabil importurile. Grâul chinezesc este produs la preţuri mai mari decât cele practicate pe pieţe internaţionale.

Din anul 2006, în China există impus un preţ de referinţă al cerealelor menit a proteja producţia internă, implicit fermierii.

Preţurile minime de achiziţionare a cerealelor de către statul chinez au rămas peste cele practicate la nivel mondial în ultimii trei ani, fapt care a generat mai multe importuri de produse, cum este şi cazul soiei, porumbului şi bumbacului din SUA, Argentina şi India în 2013.

China a reuşit să păstreze o creştere stabilă a producţiei de cereale în ultimii 10 ani.

Producţia de cereale a Chinei din această vară a atins un record pozitiv de 136,6 milioane tone, în creştere cu 3,6 la sută faţă de 2013, în conformitate cu informaţiile date publictăţii de Biroul Naţional de Statistică.

Unele ferme de porci din China au început să cumpere grâu pentru a înlocui porumbul ca hrană a animalelor, astfel încât să asigure o producţie susţinută. Mai mult de jumătate din cantitatea de carne de porc produsă în lume este obţinută şi consumată în China.

Conform raportului prezentat de Ion Cioroianu şi Ionel Arion, ţara noastră ar urma să obţină în acest an 7.079.050 milioane tone metrice de grâu moale, la o producţie medie de 3,5 tone.

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.