Image 1
Image 2

China a majorat importurile de cereale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

După cum titrează publicaţia Recolta.eu – Chinezii au importat 11,34 milioane de tone metrice de cereale în primele şapte luni ale anului, în creştere cu 80% de la an la an, potrivit China Daily.

Li Guoxiang, directorul adjunct al Institutului de Dezvoltare Rurală din cadul Academiei chineze de Ştiinţe Sociale a precizat că majorarea nivelului importurilor de cereale nu reprezintă niciun semnal că securitatea alimentară a ţării ar fi în pericol.

În China, conceptul de cereale include cerealele, fasolea şi cartofii, în timp ce alimentele includ cerealele, uleiul vegetal comestibil, carnea, păsările de curte, ouă, lactate şi fructe de mare. Importurile chineze de cereale acoperă în principal zona grâului, a orezului şi a porumbului.

Li Guoxiang, înalt demnitar chinez consideră că preţurile cerealelor de pe pieţele internaţionale sunt mai mici decât cele de pe pieţele domestice. Cererea pentru diverse alimente gătite bazate pe grâu se majorează în China în perioada ianuarie şi iulie. Preţurile mici au determinat autorităţile să majoreze considerabil importurile. Grâul chinezesc este produs la preţuri mai mari decât cele practicate pe pieţe internaţionale.

Din anul 2006, în China există impus un preţ de referinţă al cerealelor menit a proteja producţia internă, implicit fermierii.

Preţurile minime de achiziţionare a cerealelor de către statul chinez au rămas peste cele practicate la nivel mondial în ultimii trei ani, fapt care a generat mai multe importuri de produse, cum este şi cazul soiei, porumbului şi bumbacului din SUA, Argentina şi India în 2013.

China a reuşit să păstreze o creştere stabilă a producţiei de cereale în ultimii 10 ani.

Producţia de cereale a Chinei din această vară a atins un record pozitiv de 136,6 milioane tone, în creştere cu 3,6 la sută faţă de 2013, în conformitate cu informaţiile date publictăţii de Biroul Naţional de Statistică.

Unele ferme de porci din China au început să cumpere grâu pentru a înlocui porumbul ca hrană a animalelor, astfel încât să asigure o producţie susţinută. Mai mult de jumătate din cantitatea de carne de porc produsă în lume este obţinută şi consumată în China.

Conform raportului prezentat de Ion Cioroianu şi Ionel Arion, ţara noastră ar urma să obţină în acest an 7.079.050 milioane tone metrice de grâu moale, la o producţie medie de 3,5 tone.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with