Ingrediente:
100 g de soia granule, 2 linguri de pesmet de finețe medie, 2 linguri de făină, 4-5 căței de usturoi, o lingură de boia de ardei, sare, piper, delicat (de casă), ulei pentru prăjit. În loc de delicat se pot adăuga și zarzavaturi și legume proaspete.
Mod de preparare:
Granulele de soia se fierb într-un litru de apă cu delicat. Se lasă să se răcească și surplusul de apă se strecoară. Se adaugă pesmetul, făina și condimentele, după gust, tocmai ca la chifteluțele din carne. Dacă folosiți legume proaspete (un morcov, un pătrunjel, o feliuță de țelină, o feliuță de gulie, un sfert de ardei gras, un sfert de ceapă), acestea se răzuiesc fin și se amestecă la compoziția anterior preparată. În cazul în care compoziția pare prea seacă și nu se poate forma bine, se adaugă puțin ulei. Cu mâna umezită cu apă se formează biluțe, sau se modelează în formă de pârjoale. Se prăjește în ulei fierbinte și se servește cu piure de cartofi, garnitură asortată, sau pilaf de orez.
Fii primul care comentează