Chec cu morcovi
Ingrediente:
2 morcovi de soi dulce, de mărime potrivită, un măr, 2 ouă (în zilele de post se poate şi fără ouă), două căni de făină albă, 1 pliculeţ de praf de copt, o jumătate de cană de ulei de floarea soarelui, o cană de zahăr, scorţişoară pudră şi ghimbir praf după gust.
Mod de preparare
Morcovii şi mărul se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea măruntă. Ouăle se mixează bine cu zahărul, până când spuma devine albicioasă, spumoasă şi omogenă, apoi se adaugă uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine şi se încorporează apoi morcovii şi mărul, adăugând la aluat inclusiv zeama pe care acestea au lăsat-o la răzuire. Se toarnă compoziţia în tavă de chec unsă în prealabil cu un pic de ulei, margarină sau unt şi tapetată cu făină. Se dă la cuptorul preîncălzit şi se coace aproximativ 30 de minute. După ce se răceşte se poate orna cu ciocolată topită, zahăr pudră, ciocolată şi fulgi coloraţi de cocos sau cu alte glazuri.