Chec cu lămâie

Scris de I. Z., 21 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină, un plic de praf de copt, coaja rasă şi zeama de la o lămâie, zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru ornat.

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de ouă de gălbenuşuri. Albuşul, cu puţină sare, se bate spumă tare. Într-un alt vas, gălbenuşul se amestecă cu zahărul până când capătă o culoare albicioasă. Se adaugă treptat coaja de lămâie, zeama, untul topit şi făina amestecată cu praful de copt. Apoi cu mişcări fine adăugăm şi spuma de albuş, iar aluatul astfel obţinut `l turnăm într-o formă unsă în prealabil cu unt şi presărată cu făină sau pur şi simplu căptuşită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit şi la 180 grade C se coace 20 minute, după care se face proba cu o scobitoare, iar dacă e nevoie se mai lasă 3-5 minute. Se poate servi presărat cu zahăr pudră, eventual cu o glazură preparată din zahăr pudră şi zeamă de lămâie, dar se poate folosi şi ca blat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517