Chec cu ciocolată

Scris de I. Z., 03 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente: 100 g de cacao, 400 g de za- hăr, o jumătate de pahar cu lapte, un pachet de margarină, un pahar şi jumătate de făină, 3 ouă, o ciocolată uşor amăruie de bună calitate, un pachet de praf de copt.

Mod de preparare: Zahărul cu cacaoa cu laptele şi margarina se pun pe foc mic, se amestecă până se topeşte zahărul şi margarina. Se lasă 3-4 minute să clocotească apoi se ia de pe foc. Din compoziţie se opresc 13-14 linguri pentru glazură. Restul se lasă să se răcească şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, făina câte puţin şi la sfârşitse adaugă albuşurile bătute spumă şi praful de copt nestins. Se adaugă şi ciocolata sfărâmată în bucăţi de mărimea unor alune. Se toarnă compoziţia într-o tavă, sau eventual în 2 tăviţe mai micuţe, unse în prealabil cu margarină şi se coace 30-40 minute. Se scoate şi se aşează pe un platou, se toarnă glazura călduţă şi se presară cu nucă măcinată sau nucă de cocos. Se servesc la cafea sau ceai, sau la zile festive, tăiată în felii şi aşezată pe o farfurie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517