Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Charles Dutoit, director artistic al Royal Philharmonic Orchestra, a demisionat în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Scris de Vasile Andreica, 12 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Charles Dutoit

Charles Dutoit

Dirijorul Charles Dutoit, director artistic al Royal Philharmonic Orchestra, a demisionat în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală care i-au fost aduse de mai multe femei, scrie The Guardian.

Charles Dutoit, în vârstă de 81 de ani, urma să elibereze postul în octombrie 2019, la încheierea contractului, însă RPO a decis să îi ceară demisia la întâlnirea consiliului care a avut loc vinerea trecută.

În luna decembrie, dirijorul de origine elveţiană a fost acuzat de şase femei de hărţuire sexuală. Incidentele ar fi avut loc între anii 1985 – 2010, în oraşele Chicago, Los Angeles, Minneapolis, Philadelphia şi Saratoga Springs (statul New York). Dutoit este acuzat de trei soprane şi alte trei instrumentiste.

„Acuzaţiile care mi-au fost aduse sunt şocante pentru mine şi pentru prietenii şi colegii mei. Nu recunosc bărbatul sau acţiunile descrise în presă”, a transmis el.

Orchestra londoneză a anunţat miercuri că Dutoit va părăsi imediat postul, spunând despre situaţia în care se găseşte el că este „de nesusţinut”.

Între timp, San Francisco Symphony, Boston Symphony Orchestra şi Sydney Symphony Orchestra au renunţat la serviciile lui, iar orchestre din New York, Chicago şi Cleveland au anulat apariţiile lui Dutoit – care a participat anul acesta şi la Festivalul „George Enescu”.

„În urma unei întâlniri convocate de urgenţă a consiliului director şi a discuţiilor cu Charles Dutoit, RPO şi Charles Dutoit au decis să înainteze demisia din posturile de director artistic şi dirijor principal. Charles Dutoit a anunţat deja în iunie 2017 că se va retrage în octombrie 2019. Aceasta va avea efect imediat”, se arată într-un comunicat transmis de Royal Philharmonic Orchestra.

De origine elveţiană, Charles Dutoit a debutat ca dirijor în 1959, după ce o scurtă perioadă a cântat la violă. A câştigat două premii Grammy şi multe alte dictincţii. A fost director artistic al Montreal Symphony Orchestra timp de 25 de ani şi a colaborat zece ani cu Orchestre National de France. Cu Royal Philharmonic Orchestra a început colaborarea în 2009, iar contractul său urma să se încheie în 2019, când este programat să primească un nou titlu onorific de dirijor pe viaţă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.