10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

Charles Dutoit, director artistic al Royal Philharmonic Orchestra, a demisionat în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Scris de Vasile Andreica, 12 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Charles Dutoit

Charles Dutoit

Dirijorul Charles Dutoit, director artistic al Royal Philharmonic Orchestra, a demisionat în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală care i-au fost aduse de mai multe femei, scrie The Guardian.

Charles Dutoit, în vârstă de 81 de ani, urma să elibereze postul în octombrie 2019, la încheierea contractului, însă RPO a decis să îi ceară demisia la întâlnirea consiliului care a avut loc vinerea trecută.

În luna decembrie, dirijorul de origine elveţiană a fost acuzat de şase femei de hărţuire sexuală. Incidentele ar fi avut loc între anii 1985 – 2010, în oraşele Chicago, Los Angeles, Minneapolis, Philadelphia şi Saratoga Springs (statul New York). Dutoit este acuzat de trei soprane şi alte trei instrumentiste.

„Acuzaţiile care mi-au fost aduse sunt şocante pentru mine şi pentru prietenii şi colegii mei. Nu recunosc bărbatul sau acţiunile descrise în presă”, a transmis el.

Orchestra londoneză a anunţat miercuri că Dutoit va părăsi imediat postul, spunând despre situaţia în care se găseşte el că este „de nesusţinut”.

Între timp, San Francisco Symphony, Boston Symphony Orchestra şi Sydney Symphony Orchestra au renunţat la serviciile lui, iar orchestre din New York, Chicago şi Cleveland au anulat apariţiile lui Dutoit – care a participat anul acesta şi la Festivalul „George Enescu”.

„În urma unei întâlniri convocate de urgenţă a consiliului director şi a discuţiilor cu Charles Dutoit, RPO şi Charles Dutoit au decis să înainteze demisia din posturile de director artistic şi dirijor principal. Charles Dutoit a anunţat deja în iunie 2017 că se va retrage în octombrie 2019. Aceasta va avea efect imediat”, se arată într-un comunicat transmis de Royal Philharmonic Orchestra.

De origine elveţiană, Charles Dutoit a debutat ca dirijor în 1959, după ce o scurtă perioadă a cântat la violă. A câştigat două premii Grammy şi multe alte dictincţii. A fost director artistic al Montreal Symphony Orchestra timp de 25 de ani şi a colaborat zece ani cu Orchestre National de France. Cu Royal Philharmonic Orchestra a început colaborarea în 2009, iar contractul său urma să se încheie în 2019, când este programat să primească un nou titlu onorific de dirijor pe viaţă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.