24.04.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 01.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile. 02.50 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Marcu Greta, Zell Stefan. Titlul emisiunii: Să facem cunoştinţă cu Casa Buki.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cristian Boloş. Titlul emisiunii: Săptămâna Patimilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Adriana Hagău, Mircea Muncean. Titlul emisiunii: Avortul în România. 14.00 Teleshopping 14.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 16.15 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Ioana Borodi, Liviu Ivasuc. Titlul emisiunii: Sătmărenii se descurcă excelent la Independenţa Baia Mare. 17.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Îmbracă un copil de Sfintele Paşti. 17.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiunii: Deputat Romeo Nicoară raport din parlament. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile.

Cetatea Ardud se transformă în loc de poveste. Festivalul Medieval continuă sâmbătă şi duminică

Scris de Adriana Tivadar, 21 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De şase ani încoace în oraşul Ardud din judeţul Satu Mare se întâmplă un eveniment unic, Mediev ArtFest, care reuşeşte să impresioneze la fiecare ediţie. O sclipire a primarului Marius Ovidiu Duma a dus la crearea unui festival medieval care pune judeţul Satu Mare pe harta turistică a festivalurilor medievale din România.

Datorită talentului şi implicării actorului şi artistului Liviu Pancu, cel care este directorul artistic al Festivalului, este pusă în valoare această cetate în care an de an poveştile cu dominţe şi cavaleri prind viaţă. Menirea Mediev Art Fest este de a scoate în evidenţă istoria acestei regiunii, astfel încât sătmărenii, cetăţenii plecaţi la muncă în străinătate care acum au revenit acasă pentru concedii, turiştii care vizitează judeţul Satu Mare, să se bucure de frumuseţea unui festival medieval unic. Pentru toţi aceştia ori aceia care cel puţin o dată s-au visat cavaleri sau prinţese, există Mediev ArtFest. 

Vineri, 21 iulie 2017, a început cea de-a VI-a ediţie a festivalului medieval de la Ardud. Mediev ArtFest Ardud se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână în Cetatea Ardud sub egida ”Hronicarul Pelerin – Povestea Cavalerilor Templieri în Cetatea Ardud”.

”Exista înainte de renovarea cetăţii o pardoseală ce avea pe ea o cruce templieră, însă din păcate la renovare s-a spart. Pentru că Ardudul este situat la graniţa de Est a retragerii cavalerilor templieri am ales această temă în acest an”, a spus Liviu Pancu.

Parada medievală a ajuns în Satu Mare

Vineri, în jurul orei 14.00, a avut loc prima paradă medievală în municipiul reşedinţă de judeţ. Această acţiune s-a dorit a fi o invitaţie pe care organizatorii au lansat-o locuitorilor şi vizitatorilor municipiului Satu Mare. Cu acest prilej Liviu Pancu le-a transmis sătmărenilor să nu rateze povestea templierilor care au marcat în existenţa lor prezenţa în Cetatea Ardud. Nu putem face o selecţie sau o recomandare a evenimentelor înscrise în program, dat fiind faptul că toate sunt extrem de interesante, astfel că vom aminti faptul că manifestările încep de la ora 10.30 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Însă, sâmbătă, începând cu ora 20.30 în curtea interioară a Cetăţii Ardud, va avea loc spectacolul ”Hronicarul Pelerin – Povestea Cavalerilor Templieri în Cetatea Ardud”. În acest context teatrul Scena, Ordinul Cavalerilor Lup, Scutierii de Muhlbach, Ordinul Cavalerilor din Carpaţi, Garda de Mureş, Străjerii Cetăţii Neamţu, Garda Cetăţii Deva, Lăncierii de Ardud, Lupii de Foc, Domniţele Cetăţii Deva, Stegarii ArtGotica Sibiu, şi trupa Corbu şi Zburătorii vor pune în scenă povestea templierilor care au poposit în Cetatea Ardud.

Duminică, de la ora 12, va avea loc Marea Paradă la care va lua parte toată suflarea festivalului. Marea Paradă porneşte de la Biserica Catolică din Ardud şi nu ar trebui ratată de niciun participant. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.