16.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Emil Şuhani, Radu Panait, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 04.00 Jazz-ul românesc din SUA la Satu Mare invitat – Alexandru Şipa. 05.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Arta modernă. 06.00 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Emil Şuhani, Radu Panait, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Comunicarea dintre adolescenţi şi părinţi. 11.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Rodica Borlan. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 14.40 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Emil Şuhani, Radu Panait, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Georgiana Marina. 17.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Transportul ecologic, gestiunea deşeurilor, în vizorul autorităţilor de mediu. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Centrul Judeţean de Excelenţă selectează elevii cei mai performanţi din învăţământul primar

Scris de Vasile Nechita, 04 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe portalul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare este postat un anunţ privind selecţia elevilor din învăţământul primar pentru grupele de excelenţă, precum şi un model de fişă de înscriere a elevilor la Centrul Judeţean de Excelenţă (CJEx) Satu Mare.

Anunţul se referă la organizarea pe grupe şi pe localităţi a elevilor, la disciplinele de studiu şi la calendarul de selecţie a elevilor.

Organizarea şi disciplinele de studiu

În anul şcolar 2019-2020, în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Satu Mare, vor funcţiona şi grupe de elevi capabili de performanţe înalte din învăţământul primar. Disciplinele de studiu şi repartizarea grupelor, aprobate în Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, sunt următoarele.
În municipiul Satu Mare: Matematică – 2 grupe pentru clasa a III-a (2×15 elevi); 2 grupe pentru clasa a IV-a (2×15 elevi); Limba română o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi); Limba maghiară – o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi); Matematică în limba maghiară – o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi).
În municipiul Carei: Matematică – o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi); Limba română – o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi); Matematică în limba maghiară – o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi);
În oraşul Negreşti-Oaş: Matematică – o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi); Limba română – o grupă pentru clasele a III-a şi a IV-a (15 elevi).
La clasa a IV-a nu se organizează selecţie deoarece grupele de clasa a III-a constituite în anul şcolar trecut vor continua în aceeaşi formulă. Aceşti elevi, care au fost admişi titulari/auditori în anul şcolar trecut, vor completa fişa de înscriere, precizând calitatea pe care au avut-o, condiţie pentru a-şi menţine locul în grupă. Cu elevii din clasa a III-a vor lucra profesori pentru învăţământul primar, iar cu elevii de clasa a IV-a, profesori de specialitate din gimnaziu sau liceu.
Activitatea elevilor se va desfăşura la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” pentru elevii care frecventează cursurile CJExSM din municipiul Satu Mare, la Liceul Teoretic Carei, respectiv Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, pentru elevii din aceste oraşe şi din localităţile arondate.

Selecţia elevilor

Calendarul pentru selecţia elevilor este următorul: 7 octombrie 2019, ora 8 – 9 septembrie 2019, ora 17 – înscrierea elevilor (la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” pentru elevii care doresc să frecventeze cursurile în municipiul Satu Mare, la Liceul Teoretic pentru cei din Carei şi la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş pentru cei din această localitate). Pentru elevii proveniţi din şcolile din Tăşnad şi mediul rural, înscrierea se va face în localitatea centrului metodic la care este arondată şcoala (Liceul Teoretic Carei, respectiv Liceul Teoretic Negreşti-Oaş); 10 octombrie 2019, ora 15 – selecţia elevilor (în instituţiile la care a avut loc înscrierea), comunicarea rezultatelor; 11 octombrie 2019 – depunerea contestaţiilor (între orele 8 şi 12), rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatului final.
Selecţia elevilor de clasa a III-a se va face pe baza unui test cu durata de o oră. Acesta va conţine itemi cu componente psihologice (de inteligenţă, de creativitate) şi itemi de evaluare a nivelului cognitiv la disciplina la care elevii doresc să participe la pregătire. Pentru fiecare grupă sunt alocate 15 locuri pentru elevii titulari ai centrului. În cazul grupelor mixte, se vor aloca 8 locuri pentru elevii din clasa a III-a şi 7 locuri pentru elevii din clasa a IV-a (completate din anul anterior).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.