Cenacliştii de la Afirmarea au serbat onomastica lui Cornel Burcea

Scris de I. Z., 16 septembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Calendarul creştin ortodox l-a invocat duminică, 13 septembrie, pe Sfântul Corneliu Sutaşul. Cu câteva zile în avans, membri ai Cenaclului literar Afirmarea din Satu Mare au fost invitaţi la Cornel Burcea, un recitator şi epigramist devenit deja celebru printre scriitorii sătmăreni. Invitaţia a fost lansată tocmai pentru a-şi marca între prieteni şi alături de ei, onomastica.

Desigur, invitaţia a fost acceptată cu plăcere de către cei care s-au aflat pe „lista” oaspeţilor, fiind în fapt o onoare. Asta în condiţiile în care, stagiunea de toamnă a cenaclului nu s-a deschis, iar cea de primăvară-vară s-a închis subit, în luna martie, atunci când a fost decretată starea de urgenţă.

Relaxarea instituită de la mijlocul lunii mai, în condiţiile stării de alertă, a menţinut o bună perioadă restricţiile referitoare la organizarea de întâlniri/reuniuni cultural, dar şi la numărul de participanţi în spaţii închise şi/sau deschise. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care, aşa cum aţi remarcat, unele întâlniri literare cu participarea membrilor Cenaclului literar Afirmarea, au fost organizate pe malul Someşului, în vecinătatea Palatului Administrativ din Satu Mare. Acolo a fost spaţiul public în care s-au organizat inclusiv lansări de carte, printre cele recente fiind volumele semnate de Gheorghe Glodeanu şi George Vulturescu. Au fost condiţii de respectare a distanţării sociale. Revenirea la întâlnirile în spaţii închise se va produce ceva mai târziu, dacă nu se va face simţită o explozie a cazurilor de Covid-19, în creştere în ultima vreme la Satu Mare.

La această reuniune literară găzduită de grădina generoasă a gazdei, au participat creatori membri ai cenaclului, prieteni ai celui sărbătorit în avans, dar şi membri de familie

Sărbătoritul a recitat din poeziile semnate de Vasile Militaru, dar şi câteva catrene /epigrame mai mult sau mai puţin acide. Au mai citit din creaţiile lor Gheorghe Cormoş, Ioan Tipu Sălăjanu, Mihai Sas şi Ioan Coriolan Aniţaş. Printre invitaţi s-au mai numărat Georgeta şi Claudiu Govor, Ovidiu T. Pop, alături de Roman Mureşan, un vechi şi bun prieten al lui Cornel Burcea. O asemenea reuniune literară inedită nu putea să se încheie altfel decât inedit. Gazda şi-a cinstit invitaţii cu specialităţi.

Cornel C.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517