Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Cele mai bune pălinci din Codru au concurat la Tăşnad

Scris de Adriana Tivadar, 03 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 2 iunie 2017, în incinta unui complex hotelier din oraşul Tăşnad s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Pălincii organizat de Asociaţia producătorilor de pălincă “Codreanca”, în colaborare cu autoritatea publică locală şi administraţia zonei de agrement din localitate.

    Cea de-a treia ediţie a festivalului-concurs a fost dedicată pălincarilor din zona Codrului fiind prezenţi în competiţie pălincarii din Bârsău de Jos, Valea Vinului, Santău, Săuca, Săcăşeni şi Tăşnad. Aceştia au adus cu ei aproximativ 60 de sortimente de pălincă începând de la cea de prune şi ajungând până la tescovină.

Manifestarea nu s-a desfăşurat întâmplător la Tăşnad. Organizatorul principal, Ioan Andor, preşedintele Asociaţiei producătorilor de pălincă „Codreanca” a arătat că în împrejurimile Tăşnadului se află cele mai compacte suprafeţe de pomicultură din judeţul nostru, şi vorbim aici de aproximativ 500 de hectare de pomi fructiferi. Acesta a mai spus că Tăşnadul este totodată singura zonă din judeţ unde caisele şi piersicile au o calitate deosebită.

Locul I şi marele aur a fost luat de tăşnădeanul Gheorghe Bolba cu o pălincă de prună veche de 19 ani. Locul II a fost obţinut de pălincarul Deac Iuliu care a impresionat juraţii cu o pălincă de prună făcută din fructele culese din livezile pe care le deţine la Săuca, în timp ce locul III a fost obţinut de Kalman Ferenc care a avut o pălincă din gutui făcută în anul 2015

 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 3 iunie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.