Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Cele mai bune pălinci din Codru au concurat la Tăşnad

Scris de Adriana Tivadar, 03 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 2 iunie 2017, în incinta unui complex hotelier din oraşul Tăşnad s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Pălincii organizat de Asociaţia producătorilor de pălincă “Codreanca”, în colaborare cu autoritatea publică locală şi administraţia zonei de agrement din localitate.

    Cea de-a treia ediţie a festivalului-concurs a fost dedicată pălincarilor din zona Codrului fiind prezenţi în competiţie pălincarii din Bârsău de Jos, Valea Vinului, Santău, Săuca, Săcăşeni şi Tăşnad. Aceştia au adus cu ei aproximativ 60 de sortimente de pălincă începând de la cea de prune şi ajungând până la tescovină.

Manifestarea nu s-a desfăşurat întâmplător la Tăşnad. Organizatorul principal, Ioan Andor, preşedintele Asociaţiei producătorilor de pălincă „Codreanca” a arătat că în împrejurimile Tăşnadului se află cele mai compacte suprafeţe de pomicultură din judeţul nostru, şi vorbim aici de aproximativ 500 de hectare de pomi fructiferi. Acesta a mai spus că Tăşnadul este totodată singura zonă din judeţ unde caisele şi piersicile au o calitate deosebită.

Locul I şi marele aur a fost luat de tăşnădeanul Gheorghe Bolba cu o pălincă de prună veche de 19 ani. Locul II a fost obţinut de pălincarul Deac Iuliu care a impresionat juraţii cu o pălincă de prună făcută din fructele culese din livezile pe care le deţine la Săuca, în timp ce locul III a fost obţinut de Kalman Ferenc care a avut o pălincă din gutui făcută în anul 2015

 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 3 iunie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.