Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Cel mai inteligent lucru pe care l-a spus Dragnea

Scris de Dumitru Păcuraru, 16 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

PSD se felicită pentru modul în care a reuşit să depăşească criza. La unison, partidul lasă să se înţeleagă că în urma furtunii nu  au rezultat nici învinşi, nici învingători. Împăcarea s-a făcut în numele interesului general, pentru stabilitate, pentru transpunerea în practică a programului de guvernare.

Dar dacă se acceptă ideea de împăcare nu cumva rezultă că a avut loc şi o ceartă? Peste acest lucru se trece uşor cu vedere, ca peste un coşmar urât. Se uită că, totuşi, coşmarurile revin. Dar PSD este un partid care trece uşor peste necazuri. A găsit o formulă care funcţionează de foarte multă vreme, cu rezultate bune. Când partidul este pe cale să se rupă, este sacrificat liderul.

Sacrificiul a fost soluţia în cazul lui Adrian Năstase, următorul lider sacrificat a fost Mircea Geoană, pentru ca mai târziu cel ce l-a sacrificat, Victor Ponta, să fie la rândul lui sacrificat pe Liviu Dragnea.

Odată regula stabilită nu este greu de dedus că şi următorul lider va fi la rândul lui sacrificat, măcar de dragul tradiţiei. Nu există nicio îndoială că toată tărăşenia a fost făcută pentru a-l disloca pe Liviu Dragnea din poziţia dominantă în partid. În lungile ore de discuţii, nu Dragnea era cel rugat să nu demisioneze, ci Mihai Tudose.

Actualul prim ministru îşi datorează puterea nu fantasticei lui capacităţi de a conduce un guvern, ci episodului cu Sorin Grindeanu. Dacă nu le-ar fi fost teamă că vor pierde guvernarea, liderii PSD îl debarcau pe Tudose cât ai zice peşte.  Restul scenelor, cu doamnele care nu au vrut să renunţe la demisii, cu principiiile lui Tudose încălcate în ceea ce-l priveşte pe ministrul Viorel Ilie, cu laudele lui Dragnea la adresa premierului, care ar fi unul foarte bun, nu au decât o relevanţă de moment.

PSD reintră în normalitate. Este o normalitate sub o tensiune şi mai mare. Se reiau dezbaterile pe tema legilor justiţiei, dar  lupta cea mai grea pe care urmează să o dea guvernul este cu sindicatele. Legea salarizării a beneficiat de o publicitate mai ceva decât un spectacol. Până şi premierul s-a săturat de poveştile fără cap şi coadă ale doamnei Olguţa Vasilescu. Se spune că o va da afară din guvern dacă nu mai tace puţin din gură.

După fiecare scandal combatanţii se regrupează. Apar noi adversari, se descoperă interese comune ale celor care, politic se aflau în tabere diferite. De data aceasta Klaus Iohannis şi Mihai Tudose au descoperit că pot colabora „instituţional”, cum se spune. Interesant este că exact în acelaşi timp Liviu Dragnea a decis să nu mai calce pragul Palatului Cotroceni până în 2019. Adică atâta timp cât ţine mandatul lui Iohannis. Afirmaţia lui este interpretată în sensul că îşi doreşte el însuşi să ajungă la Cotroceni ca preşedinte.

Nu ştiu cât de mult crede PSD că poate câştiga alegerile prezidenţiale cu un candidat ca Liviu Dragnea. Suntem însă mai aproape de convingerea că Liviu Dragnea ţinteşte, totuşi, preşedinţia. După ce a ratat şefia guvernului, din motive juridice, de ce nu şi-ar dori să-şi încerce norocul la preşedinţie?

Pe de altă parte, prin  refuzul său de a se mai întâlni cu preşedintele Iohannis deschide un front nou, dă o direcţie  de acţiune politică electoratului de stânga. Poate că din tot ce a declarat în această perioadă acest lucru este cel mai inteligent din punct de vedere politic. 

În schimb Mihai Tudose s-a remarcat mai mult prin oboseala foarte vădită de pe faţa lui, şi mai puţin printr-un mesaj foarte clar. Deocamdată principala lui preocupare este să-şi consolideze poziţia, separat de susţinerea lui Liviu Dragnea. Împăcarea nu este decât o pregătire pentru viitoarea luptă.

Abonează-te acum Online!