Image 1
Image 2

Cei 48 de candidaţi admişi pe posturile de polițist în mediul rural au început instructajul

Cei 48 de candidati declarati admisi au inceput instructajul
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cei 48 de candidati declarati admisi au inceput instructajul
Cei 48 de candidati declarati admisi au inceput instructajul

Pe data de 1 iulie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, a avut loc prima întâlnire cu cei 48 de candidaţi declaraţi admişi la concursurile organizate la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru încadrarea din sursă externă a agenţilor de poliţie.  

 

Pentru posturile vacante la nivelul IPJ Satu Mare s-au înscris iniţial aproximativ 500 de persoane, fiind o competiţie acerbă de 10 persoane pe un loc eligibil.
Întâlnirea a avut loc în cadrul programului de formare iniţiat în perioada 1 – 8 iulie, având ca scop general familiarizarea agenţilor de ordine publică – mediu rural cu noţiunile şi conceptele fundamentale specifice activităţii poliţieneşti.

Programul de formare a debutat cu mesajul de întâmpinare al  comisarului şef de poliţie Florentin Vlad, şeful IPJ Satu Mare, cuprinzând şi repere fundamentale ale Codului de Etică şi Deontologie al Poliţistului, precum şi aspecte ce ţin de domeniul prevenirii corupţiei.

De asemenea, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor Satu Mare a prezentat principiile de funcţionare şi obiectivele organizaţiei profesionale.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Resurse Umane au realizat un scurt instructaj al candidaţilor, pe linia aspectelor organizatorice specifice profilului de activitate resurse umane ( completarea declaraţiilor de avere şi interese, problematica instituirii tutelei profesionale, completarea actelor necesare dosarului personal, etc.) cu accent pe legislaţia specifică domeniului securităţii şi sănătăţii în muncă, demers finalizat cu o evaluare preliminară a cunoştinţelor din domeniul menţionat.

Ofiţerii Structurii de Securitate au abordat teme specifice domeniului de activitate, axate pe protecţia informaţiilor clasificate şi noţiuni CSTIC, urmând să se întreprindă demersurile necesare de autorizare a candidaţilor.
Ofiţerul responsabil cu organizarea, monitorizarea şi evaluarea programului de formare a informat candidaţii cu privire la designul instructiv – educativ al programului de formare ( locaţii de desfăşurare, date, intervale orare, resurse umane şi materiale  implicate, strategii didactice ce vor fi implementate), urmând ca în perioada de 4 – 8 iulie, candidaţii să parcurgă programa stabilită şi să participe activ la formarea profesională a lor, ca viitori poliţişti.
În perioada 25 iulie – 21 octombrie, candidaţii vor participa  la cursul de iniţiere în carieră, care se va desfăşura la instituţiile de învăţământ ale Poliţiei Române, forma de organizare la zi.

2 comentarii

  1. Nici pe departe nu au fost 500……..intentia si-au manifestat-i printr-i cerere peste 500 dar birocrația si termenul extrem de redus a facut ca peste 200 sa nu poată sa-si întocmească dosarul. A fost o dezorganizare care nu ar trebui sa fie,mai ales in structurii MAI.

Lasă un răspuns

Connect with