Ceapă umplută la cuptor

Scris de Mirela Filimon, 03 august 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ceapă umplută la cuptor

Ceapă umplută la cuptor

Ingrediente (pentru 2 persoane)

4 cepe mari
2 căţei de usturoi
4 linguri de brânză
4 linguri cu smântână
cimbru
4 felii de bacon afumat cu striuri

o lingură de ulei de măsline

piper

sare

Mod de preparare

Cepele curăţate se fieb timp de 15 minute în multă apă, după care se scot din oală şi se lasă la răcit. Pentru a sta drepte în tavă, secţionăm puţin din vârfurile cepelor, iar apoi, cu o lingură, scoatem o parte din foile interioare iar apoi le tocăm mărunt.

Usturoiul se toacă şi el, iar apoi, împreună cu ceapa tocată se prăjesc 2-3 minute într-o lingură de ulei din măsline, până când se înmoaie. Turnăm smântâna peste usturoiul şi ceapa din tigaia  pe care o luăm de pe foc. Peste compoziţie se presară şi brânza, air apoi adăugăm sare şi piper, după gust.

Fiecare ceapă se înfăşoară cu câte o felie de bacon, care se va fixa cu un fir de cimbru verde. Cepele se aşează într-o tavă şi se umple cu sosul de ceapă tocată.

În acest timp, cuptorul este pornit pentru a se încălzi puţin înainte de a pune tava în cuptor. Este recomandat ca cepele să nu stea la cuptor mai mult de 25-30 de minute, şi asta în cazul în care cepele sunt mari.

Potrivit site-ului www.retete.flu.ro, această reţetă îi aparţine lui Jamie Oliver şi este o delicatesă.

Vă dorim poftă mare!

Abonează-te acum Online!
  1. norbert a spus: 10 februarie 2021, ora 19:42

    „iar apoi” şi „iar apoi” …..când nu o să mai fie maltratată limba română ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517