Cea mai amplă expoziţie Picasso din China, inaugurată sâmbătă | Informaţia Zilei

Cea mai amplă expoziţie Picasso din China, inaugurată sâmbătă

Scris de Vasile Andreica, 15 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cea mai amplă expoziţie Pablo Picasso din China, care cuprinde peste 100 de lucrări ale artistului spaniol, a fost inaugurată sâmbătă la Beijing.

Expoziţia „Birth of a Genius” aduce laolaltă lucrări din Muzeul Picasso de la Paris – picturi, sculpturi şi desene, dar şi fotografii din perioadele în care a trăit la Barcelona şi Paris.

Prima expoziţie Picasso din China a fost inaugurată în 1983, pentru a coincide cu vizita preşedintelui francez Francois Mitterrand. Ea a cuprins 33 de lucrări de artă.

Expoziţia de anul acesta, care va fi deschisă până pe 1 septembrie la Centrul UCCA pentru Artă Contemporană, se concentrează pe primii 30 de ani din viaţa artistului.

„Am încercat să arătăm marile opere de artă care rareori părăsesc muzeul şi să le expunem alături de un Picasso multidiscliplinar”, a spus directorul muzeului, Laurent Le Bon, citat de AFP.

Lucările, cu o valoare totală estimată la 800 de milioane de euro, au fost transportate din Franţa în China cu şapte avioane.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517