00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Ce vrea Gabriela Firea?

Scris de Dumitru Păcuraru, 12 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Declanşat de Gabriela Firea, scandalul din PSD se prelungeşte riscând să se transforme în criză.

Luat punct cu punct meciul pare să fie câştigat de Firea. Primăriţa a vorbit mai mult şi destul de cuprinzător. Liviu Dragnea mai mult a tăcut, aşteptând să se limpezească lucrurile de la sine. Promisiuni nu a făcut, şi nici nu a ameninţat-o cu excluderea.

Întrebarea întrebărilor este: ce vrea Firea? A spus-o foarte clar de la început. Vrea ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate. Cu alte cuvinte, să renunţe la şefia PSD.

Gabriela Firea poate fi bănuită de orice, nu însă şi de naivitate. Unde s-a mai văzut ca un lider de partid să renunţe la putere la prima cerere a unui subaltern? Un preşedinte poate fi dat jos prin alegeri sau prin demisie.

Liviu Dragnea nu este în niciuna dintre aceste situaţii. În eventualitatea unor alegeri câştigă fluierând, iar despre demisie nu poate fi vorba pentru că are o agendă foarte încărcată.

Exact această agendă încărcată îl menţine la cârma pardidului. Nu doar PSD a promis foarte mult, ci şi liderul său. Partidul a promis majorarea salariilor, a pensiilor, în vreme ce Liviu Dragnea a promis că va destructura „statul paralel”.

În primul rând prin acest lucru se înţelege că mii de persoane vor scăpa de problemele juridice. Toate dosarele penale care au la bază colaboarea DNA cu SRI vor fi şterse, anulate. Ce li se poate promite mai mult baronilor locali, oamenilor de afaceri din rândul cleintelei politice, dar şi unor simplii cetăţeni, victime colaterale?

Mai mult decât atât, după cum se aude, mii de magistraţi, judecători şi procurori, au dosare penale deschise la DNA. Şi ei vor scăpa de aceste dosare datorită luptei pe care o duce Liviu Dragnea cu acelaşi „stat paralel”.  Mai trebuie adăugaţi aici personaje din alte partide, cărora harnicul DNA le-a deschis dosare penale, pe bune sau în urma unor plângeri anonime.

Împotriva acestui „salvator” a pornit războiul Gabriela Firea. În calitate de membru în conducerea PSD, în calitate de primar general al Capitalei, îi cere să lase totul baltă şi să se retragă. Adică să-şi aştepte verdictul ca simplu cetăţean.

Cu cât i se cere mai insistent să facă pasul în spate cu atât mai mult Liviu Dragnea se ambiţionează să-şi respecte agenda punct cu punct. Primul şi marele trofeu este demiterea şefei DNA. Nu-şi poate revendica meritul debarcării generalului Coldea, dar şi acesta poate intra ca punct rezolvat în agenda lui.

Urmează procurorul general, în paralel cu fostul director SRI. George Maior pare să fi fost creierul din spatele protocoalelor secrete. Audierea în parlament a actualului ambasador în SUA va scoate la iveală foarte multe lucruri oculte. Cel puţin aşa se speră. Şi acest lucru i se poate atribui tot lui Liviu Dragnea. Preşedintele ALDE îi ţine doar isonul. Nu se ştie dacă după retragerea actualului lider al PSD, Călin Popescu Tăriceanu va fi la fel de vehement împotriva „statului paralel”.

În ciuda tuturor opreliştilor, Dragnea a reuşit să schiţeze chipul unui adversar ocult, a reuşit să diabolizeze colaborarea dintre instituţiile de forţă, în special dintre SRI şi DNA. Ca în filmele cu Dracula este pe cale să ajungă la „vampirul şef”. Cum să plece înainte de finalul filmului?

Gabriela Firea şi-a ales un moment nepotrivit pentru cererea ei de debarcare a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD este la apogeul carierei sale. În acelaşi timp, termenul pronunţării sentinţei se apropie cu paşi repezi. Se speculează şi asupra faptului că primăriţa ar şti ceva despre condamnarea lui Dragnea, dar şi despre o eventuală a apropierii ei de preşedintele Iohannis. Cu certidudine nu se ştie nimic. Prin urmare rămâne valabilă întrebarea: „Ce vrea Gabriela Firea?”

Abonează-te acum Online!