Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii:Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă? 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 04.30 Reportaj-Mihai Neamţu 05.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch. Titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii: Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: În paşi de dans de la pasiune la performanţă. 10.30 Religie, cu Eva Laczko, invitaţi: Istvanfi Szilard, Racz Ervin, Pallai Bela. Titlul emisiunii: Miert van szuksegunk a bojtre? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaţionalelor. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat:Elisabeta Bekessy.Titlul emisiunii:Situl Someşul inferior aduce oportunităţi iniţiativelor de mediu. 15.15 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă. 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Ce vor să salveze partidele înaintea campaniei electorale?

Scris de Dumitru Păcuraru, 27 octombrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

  În timp ce PSD şi PNL îşi pregătesc armele mortale şi se aruncă în luptă fără nicio ezitare, cel mai nou partid, încă neconturat ideologic, înarmat doar cu doctrina străzii, îşi croieşte drumul spre alegători uzând de metode vechi. Cei care îşi aduc aminte cu câtă greutate a reuşit Sorin Oprescu să se înscrie în cursa electorală ştiu, desigur, că şi victimizarea este o armă politică.

Anunţând că îşi adună cu greu cele 200.000 de semnături obligatorii pentru a se înscrie în cursa electorală ca partid, USR a reuşit să se menţină în atenţia opiniei publice prin această metodă simplă. Necazurile au continuat, USR având probleme cu înscrierea siglei la tribunal. Alegătorilor li se face milă de aceşti tineri naivi care se confruntă cu o serie de piedici birocratice. Până la urmă le vor depăşi, pentru că nu sunt chiar atât de mari.

În fond, în această perioadă preelectorală, când încă legea nu impune reguli atât de stricte ca în campanie, fiecare partid face tot ce poate pentru a-şi sensibiliza electoratul. PSD a iniţiat proiectul de lege prin care se anulează o sută de taxe. Toată suflarea vorbeşte despre asta. Alina Gorghiu a promis că-şi dă demisia dacă PNL nu reuşeşte să intre la guvernare. Dacian Cioloş s-a decis să intre în campanie lansându-şi Platforma România 100. Călin Popescu Tăriceanu s-a afişat deja pe ziduri cu candidaţii ALDE.  După regula “eu te-am făcut, eu te omor”,  Traian Băsescu trage din toate poziţiile împotriva instituţiilor de forţă DNA şi SRI. Fiecare lider, fiecare partid face ce crede că are impact. UDMR a găsit o şmecherie. De data aceasta jocul său este mai inteligent pentru că nu presupune decât o propoziţie simplă: Salvăm Clujul (Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş etc.) de Bucureşti. Sloganul induce ideea de autonomie a Ardealului, dar face trimitere şi spre partidul cu nume de slogan, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, transformat, datorită succesului de la Bucureşti, în Uniunea Salvaţi România. Nicuşor Dan, obişnuit să dea în judecată pe toată lumea, ar putea acuza UDMR de plagiat.

Cine ştie ce va urma. Mergând în această direcţie este posibil să vedem afişe pe care PRU să scrie “Salvăm România de UDMR” . La rândul său USR ar putea scrie “Salvăm România de toate partidele”, Traian Băsescu “Salvăm ţara de DNA”, iar PSD ar putea merge şi mai departe cu anularea taxelor anunţând “Salvăm România de toate taxele şi dublăm toate salariile şi pensiile”. La PNL este mai greu de depistat ce vrea să salveze. Eventual ar putea salva cariera politică a premierului Cioloş, care a reuşit să se înscrie în cursa electorală fără să candideze. Nu este greu de intuit ce şi-ar dori preşedintele Iohannis să salveze. Salvând fotoliul lui Cioloş, se salvează pe el însuşi.

În această perioadă care se întinde până în 11 noiembrie se vor spune şi se vor face multe. Campanie se face pe rupte. Preşedintele Iohannis, prin prezenţa sa la Carei în an electoral, face campanie. Preşedinţii de consilii judeţene, primarii, prin tot ce fac, se înscriu în campania electorală pentru partidele din care fac parte. Premierul Cioloş, prin tot ce face, nu are nicio şansă să demonstreze că nu este în campanie pentru PNL. După depunerea listelor electorale, azi fiind ultima zi, sunt aşteptaţi în ring domnişoarele, doamnele şi domnii candidaţi. Este adevărat că se candidează pe liste de partid, dar de data aceasta s-ar putea să conteze omul mai mult decât partidul. Pentru că opinia publică este pregătită psihic pentru votul uninominal.

Abonează-te acum Online!