21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Ce vor să salveze partidele înaintea campaniei electorale?

Scris de Dumitru Păcuraru, 27 octombrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

  În timp ce PSD şi PNL îşi pregătesc armele mortale şi se aruncă în luptă fără nicio ezitare, cel mai nou partid, încă neconturat ideologic, înarmat doar cu doctrina străzii, îşi croieşte drumul spre alegători uzând de metode vechi. Cei care îşi aduc aminte cu câtă greutate a reuşit Sorin Oprescu să se înscrie în cursa electorală ştiu, desigur, că şi victimizarea este o armă politică.

Anunţând că îşi adună cu greu cele 200.000 de semnături obligatorii pentru a se înscrie în cursa electorală ca partid, USR a reuşit să se menţină în atenţia opiniei publice prin această metodă simplă. Necazurile au continuat, USR având probleme cu înscrierea siglei la tribunal. Alegătorilor li se face milă de aceşti tineri naivi care se confruntă cu o serie de piedici birocratice. Până la urmă le vor depăşi, pentru că nu sunt chiar atât de mari.

În fond, în această perioadă preelectorală, când încă legea nu impune reguli atât de stricte ca în campanie, fiecare partid face tot ce poate pentru a-şi sensibiliza electoratul. PSD a iniţiat proiectul de lege prin care se anulează o sută de taxe. Toată suflarea vorbeşte despre asta. Alina Gorghiu a promis că-şi dă demisia dacă PNL nu reuşeşte să intre la guvernare. Dacian Cioloş s-a decis să intre în campanie lansându-şi Platforma România 100. Călin Popescu Tăriceanu s-a afişat deja pe ziduri cu candidaţii ALDE.  După regula “eu te-am făcut, eu te omor”,  Traian Băsescu trage din toate poziţiile împotriva instituţiilor de forţă DNA şi SRI. Fiecare lider, fiecare partid face ce crede că are impact. UDMR a găsit o şmecherie. De data aceasta jocul său este mai inteligent pentru că nu presupune decât o propoziţie simplă: Salvăm Clujul (Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş etc.) de Bucureşti. Sloganul induce ideea de autonomie a Ardealului, dar face trimitere şi spre partidul cu nume de slogan, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, transformat, datorită succesului de la Bucureşti, în Uniunea Salvaţi România. Nicuşor Dan, obişnuit să dea în judecată pe toată lumea, ar putea acuza UDMR de plagiat.

Cine ştie ce va urma. Mergând în această direcţie este posibil să vedem afişe pe care PRU să scrie “Salvăm România de UDMR” . La rândul său USR ar putea scrie “Salvăm România de toate partidele”, Traian Băsescu “Salvăm ţara de DNA”, iar PSD ar putea merge şi mai departe cu anularea taxelor anunţând “Salvăm România de toate taxele şi dublăm toate salariile şi pensiile”. La PNL este mai greu de depistat ce vrea să salveze. Eventual ar putea salva cariera politică a premierului Cioloş, care a reuşit să se înscrie în cursa electorală fără să candideze. Nu este greu de intuit ce şi-ar dori preşedintele Iohannis să salveze. Salvând fotoliul lui Cioloş, se salvează pe el însuşi.

În această perioadă care se întinde până în 11 noiembrie se vor spune şi se vor face multe. Campanie se face pe rupte. Preşedintele Iohannis, prin prezenţa sa la Carei în an electoral, face campanie. Preşedinţii de consilii judeţene, primarii, prin tot ce fac, se înscriu în campania electorală pentru partidele din care fac parte. Premierul Cioloş, prin tot ce face, nu are nicio şansă să demonstreze că nu este în campanie pentru PNL. După depunerea listelor electorale, azi fiind ultima zi, sunt aşteptaţi în ring domnişoarele, doamnele şi domnii candidaţi. Este adevărat că se candidează pe liste de partid, dar de data aceasta s-ar putea să conteze omul mai mult decât partidul. Pentru că opinia publică este pregătită psihic pentru votul uninominal.

Abonează-te acum Online!