Image 1
Image 2
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele Klaus Iohannis a fost invitat la ziua de naștere a prințului Charles. A plecat la Londra, însoțit de soție. Îndrăgostit de Transilvania, prințul Charles, moștenitorul Coroanei britanice, a fost primit la Cotroceni. Acum președintele îi întoarce vizita.

  S-a votat, în Senat, o lege prin care cei cu o condamnare de până la cinci ani vor face pușcărie acasă. Lumea oamenilor cinstiți care nu își imaginează că vor fi vreodată condamnați, este pur și simplu siderată.

Evident, se spune că legea s-a dat pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de pușcărie.

Continuă dezbaterea pe marginea raportului MCV și a Rezoluției la adresa României din Parlamentul European. Ne simțim, adică unii simt că România este tratată ca o colonie. Alții, dimpotrivă, cred că în felul acesta ne integrăm mai profund în Uniunea Europeană.

A apărut și Corina Crețu în spațiul public pentru a dezminți știrea că ar dori să devină viitorul prim ministru al României. A fost consiliera lui Ion Iliescu, cea mai apropiată colaboratoare a fostului președinte. Corina Crețu este comisar european. Se ocupă în cadrul Comisiei Europene de fondurile europene. Nu a fost implicată în niciun scandal.  A fost aleasă parlamentar pe listele PSD. Acum se pare că ar dori să treacă la partidul lui Victor Ponta.

Ar fi un bun prim ministru? Dacă nu vrea, ce să mai vorbim? Are însă o experiență, acumulată la fel ca Dacian Cioloș, în miezul UE. Știe cum funcționează instituțiile europene, dar și Dacian Cioloș se presupune că știa și a sucombat după un an de guvernare. În sensul că odată ajuns la butoane nu trebuia să le mai lase. A ezitat între a intra și a nu intra în PNL, și a tras în jos partidul care l-a susținut.

Greu de înțeles tehnocrații ăștia! Chiar și cei care până la urmă își fac propriul lor partid, sau intră în alte partide.

Deocamdată, cu tot respectul pentru carierele lor internaționale, niciun specialist român nu a reușit să se întoarcă în țară pentru a pune în practică învățăturile, cunoștințele acumulate în străinătate.

Theodor Stolojan a fost înalt funcționar la Banca Mondială. A fost adus în țară, i s-a dat pe mână un partid, PNL, a fost propus candidat la președinție, a fost propus prim ministru. Nimic. A reușit să rupă PNL-ul în două, înființând PLD.  Partidul Liberal Democrat, care a fuzionat cu PD rezultând PDL. Același PDL a fuzionat cu PNL și a rezultat tot PNL.  O mare paranteză istorico-politică. La ce a folosit? La consolidarea puterii personale a lui Traian Băsescu.

Exact în această perioadă, a mandatelor președintelui Băsescu, sunt contestate de PSD și ALDE. Aceeași perioadă este considerată ca pierdută pentru reformarea justiției. Prin modificările aduse legilor justiției, spune președintele Iohannis, și după el și MCV-ul, România se întoarce cu 11 ani în urmă. Adică înainte de Băsescu.

Ar fi interesant de văzut ce părere are prințul Charles despre aceste lucruri? Dar viitorul rege al Marii Britanii nu face declarații politice.

Prin urmare trebuie să ne întoarcem la cei care au opinii, le fac publice și se bat pentru ele. Exact acest război este stresant. Și nu duce nicăieri. Pentru că o problemă în curs de rezolvare generează alte zeci de probleme care se cer rezolvate.

După fiecare confruntare, după fiecare decizie, ne întrebăm: ce urmează? Și răspunsurile sunt alte și alte confruntări și decizii contestate de unii, aplaudate de cei care le iau.

Migrația primarilor PNL

Într-o lume din ce în ce mai instabilă economic sunt necesare relații politice stabile, sigure și de încredere.