Image 1
Image 2

Satu Mare: Ce restricţii au intrat în vigoare de duminică, 14 martie 2021?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

După cum am mai anunţat, duminică a intrat în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ca noutate, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinţei între orele 22.00 şi 5.00, dar şi limitarea cazării în mai multe destinaţii turistice.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Noua hotărâre de Guvern intră în vigoare în 14 martie.

În Hotărârea de Guvern se modifică intervalul orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei, urmând ca interdicţia să fie valabilă între orele 22:00 şi 05:00. Până acum, interdicţia de deplasare în afara locuinţei este valabilă între orele 23:00 şi 05:00.

Totodată, prin HG se limitează gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile de cazare dispuse în următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: în Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; în Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

 

Poliţiştii sătmăreni au început verificările de duminică seara.

 

Vă prezentăm şi informarea primită de la IPJ Satu Mare:

Prin adoptarea Hotărârii de Guvern cu nr. 293 din 10 martie 2021, a fost prelungită starea de alertă pe teritoriul României începând de duminică, 14 martie, precum şi reiterate măsurile care se aplică pe durata acesteia, cu scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, *intervalul în care se aplică restricţia privind deplasarea/libera circulaţie doar sub justificarea celor patru motive enunţate legal, este aplicabil începând cu această noapte*. (Anexa 3, art. 2, alin.2)
 
*Reamintim motivele şi condiţiile în care este permisă deplasarea în intervalul restricţionat:*
 
Anexa 3 la H.G. nr. 293 din 10 martie 2021.
 
Art. 2, alin. (1), pct. 2: în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22:00—5:00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
 
Art. 2, alin. (2): Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la alin. (1) pct. 2 lit. a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.
Art. 2, alin. (3):  Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la alin. (1) pct. 2 lit. b)—d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
Art. 2, alin. (4):  Declaraţia pe propria răspundere, prevăzută la alin. (2) şi (3), trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with