16.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 04.00 Jazz-ul românesc din SUA la Satu Mare invitat – Alexandru Șipa. 05.00 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiuni: Arta modernă. 06.00 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Comunicarea dintre adolescenți și părinți. 11.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Rodica Borlan. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 14.40 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitați: Emil Șuhani, Radu Panait, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Georgiana Marina. 17.30 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Transportul ecologic, gestiunea deșeurilor, în vizorul autorităților de mediu. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Ce probleme s-au mai discutat la audiențele de la Prefectură?

Scris de I. Z., 09 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prefectul Darius Filip acordă audiențe în fiecare zi de marţi între orele 10:00 și 12:00, la sediul Instituției Prefectului.

Înscrierea pentru audiențe se face până luni (pentru audiențe la prefect), respectiv până miercuri (pentru audiențe la subprefect) între orele 08:00 – 16:30 la Compartimentul Relații cu publicul/Registratură – dl. Găzdac Florian – tel. 0261 713 120. În cadrul audiențelor de ieri au fost aduse în atenția Prefecturii mai multe cazuri complexe.

Probleme cu vecinii și cazuri sociale

O persoană din localitatea Dumbrava, oraşul Livada, a reclamat situaţia de fond funciar cu care se confruntă, explicând că vecinul de casă i-a intrat pe teren, fără a respecta mejda. În acest caz, petenta a fost îndrumată să aducă toate actele pe care le are pentru a vedea ce demersuri instituţionale pot fi făcute pentru a fi ajutată.

O altă persoană de loc din Ploieşti, mutată în judeţul Satu Mare, în comuna Lazuri, se confruntă cu o problemă mai mult decât neplăcută. Locuieşte într-un imobil aflat în stare deplorabilă, fără încălzire, doarme pe jos, asta în condiţiile în care fiul său mijlociu este proprietarul imobilului. Având în vedere că dânsa nu este proprietar al imobilului (deţine drept de uzufruct), reprezentanţii Primăriei comunei Lazuri nu pot interveni pentru reparaţii urgente sau cu alte intervenţii la imobil. Având în vedere că femeia nu are niciun venit, prefectul Darius Filip a dispus verificări suplimentare în acest caz şi analizarea situaţiei legale pentru ca aceasta să poată beneficia de ajutor de la stat. În ceea ce priveşte situaţia imobilului, prefectul i-a sugerat persoanei să încerce să mai poarte discuţii cu fiul său pentru a ajunge la o înţelegere legală privind dreptul de proprietate asupra imobilului.
Un alt caz este al unei femei din Satu Mare care se confruntă cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Concret, copilul diagnosticat cu ADHD şi depresie nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale), iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare. Şi în acest caz, prefectul Darius Filip a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul şi care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe şcoli din municipiu.

Un alt cetăţean s-a prezentat la Prefectură cu solicitarea de a primi ajutor social de la Primăria comunei Culciu, în momentul de faţă acest ajutor nefiindu-i acordat din cauza lipsei unor documente. Prefectul a luat legătura cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, iar persoana în cauză a fost îndrumată să depună la dosar documente edificatoare.

Abonează-te acum Online!
 1. CSOMAI IBOLYA a spus: 09 octombrie 2019, ora 13:04

  Bună ziua ! Mă numesc Csomai Ibolya , sunt angajata Primăriei Culciu în funcţie de Asistent social .
  Referitor la cazul de la Primăria Culciu aş vrea să vă comunic că familia numitei Varga Ecaterina ” BENEFICIAZĂ DE AJUTOR SOCIAL DIN ANUL 2013 ŞI ŞI ÎN PREZENT ” este în plată şi în prezent la ajutor social, ceea ce se poate dovedi cu acte , cupoane şi chiar un extras de la AJPIS Satu Mare. ” NU ESTE ADEVARAT CĂ ÎN MOMENTUL DE FAŢĂ ACEST AJUTOR NEFIINDU-I ACORDAT „

 2. eg a spus: 09 octombrie 2019, ora 11:31

  E unosut faptul ca scolile nu vor dureri de cap.
  ADHD are posibilitati de medicamentatie, prescris de medicul specialist în psihiatrie pediatrică. E posibil ca sa fie necesar si o asistenta din scoala, sa fie responsabila cu administrarea medicamentului la milocul zilei. (depinde de medicamentul prescris, daca are efect de numai 4 0re).
  Terapia in ADHD presupune o abordare pluridisciplinara (medic, psiholog si terapeut) si implicarea tuturor persoanelor semnificative din viata copilului: parinti, bunici, cadre didactice.. In nici un caz e interzis incadraerea copilul in asa zise „clase speciale”.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.