00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Ce părere aveţi despre polemica dintre Victor Ponta şi Guvernul maghiar?

Scris de I. Z., 16 septembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins criticile premierului Victor Ponta privind gestionarea de către Ungaria a crizei imigranţilor, catalogând drept „extremiste şi mincinoase” afirmaţiile şefului Guvernului român.

Declaraţiile premierului Victor Ponta sunt „minciuni”, fiind inadecvate pentru un lider politic din secolul 21, a declarat Peter Szijjarto, citat de MTI. „Premierul României a făcut declaraţii extremiste şi mincinoase”, generate de criza politică din România şi de erodarea poziţiei sale de prim-ministru, a adăugat şeful diplomaţiei ungare, explicând că aşteaptă scuze din partea Bucureştiului.

„Guvernul ungar respinge cu fermitate declaraţiile lui Victor Ponta şi cere prim-ministrul român să înceteze minciunile la adresa Ungariei”, mai spune ministrul ungar de externe. Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Târgu-Jiu, că, în prezent, capacitatea logistică a României nu permite primirea a mai mult de 1.700 de imigranţi şi că, dacă va putea, România va primi mai mulţi refugiaţi, dar nu vrea ca aceştia „să fie trataţi cu bâta”, cum fac vecinii unguri.

„A existat şi există o comunicare interinstituţională Preşedinţie, Guvern, celelalte instituţii ale statului privind capacitatea noastră actuală. De aceea am şi prezentat-o, nu fiindcă vrem să ne opunem sau să ne certăm cu Comisia Europeană. De atât putem azi să avem grijă, 1.700 de refugiaţi. Nu cred că astăzi, în JAI, se va lua o decizie, cred că decizia se va lua la Consiliul European, la care participă preşedintele Iohannis. (…)

Ceea ce am spus şi spun mereu este că sunt împotriva discursurilor xenofobe (…) ideea să închidem graniţele, că toţi cei care vin sunt nişte terorişti, sunt prostii de Evul Mediu şi mă opun total acestei abordări. Dacă putem să primim mai mulţi, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe nişte oameni, nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari, cu bâta şi cu înseriatul. Cu asta nu sunt de acord”, a spus premierul.

Premierul Victor Ponta a reacţionat la declaraţia lui Peter Szijjarto, pe Facebook, unde a scris: „NU doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanţi guvernamentali maghiari”. Cu toate acestea, prim-ministrul s-a declarat indignat faţă de „mentalităţi şi atitudini pe care Europa le-a văzut doar în anii 1930-40!!!”.

„Ca mulţi alţi lideri politici europeni am datoria să atrag atenţia şi să sancţionez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel din Ungaria/aceştia sunt o ruşine pentru cultura şi valorile Uniunii Europene; şi în atitudinile antisemite, şi în ce priveşte tratamentul minorităţilor de toate tipurile, şi acum în criza refugiaţilor!

Sârma ghimpată, legi agresive, închisori şi brutalitate cu siguranţă nu vor rezolva problema – doar vor arăta ca în Ungaria, în inima Europei, sunt decidenţi politici cu nimic mai buni decât cei din Siria, Libia sau alte ţări din care fug respectivii refugiaţi! Cred în solidaritate, în soluţii raţionale şi sustenabile, şi mai ales în superioritatea valorilor europene – ce vedem în ultimele zile în Ungaria este în totală contradicţie tocmai cu aceste obiective şi valori!”, a mai scris premierul Victor Ponta.

Ministrul ungar de Externe l-a atacat şi pe Gianni Pitella, liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, care a comparat măsurile antiimigraţie luate de Guvernul Ungariei cu perioada nazistă, scrie EVZ.ro.

 

Ce părere aveţi despre polemica dintre Victor Ponta şi Guvernul maghiar?
Abonează-te acum Online!
 1. ado a spus: 19 septembrie 2015, ora 12:23

  Gogu , perfect adevarat.

 2. gogu a spus: 18 septembrie 2015, ora 23:12

  Ponta da din gura , ca sa distraga atentia de la faptul ca este cercetat penal.In rest ar trebui sa dea de gandit: Ungaria pt orice este atacata , dar peste 3 saptamani este imitata: francezii construiesc gard , nemtii inchid granita ,scenele in care imigrantii se bat cu politia maghiara se repeta cu politia germana! In trenul ce ducea imigranti la Munchen , acestia cand au aflat ca vor fi fotografiati si ampretanti au tras frana de alarma si au disparut.Un lingvist german specialist in dialecte arabe a stabilit ca toata lumea se da sirian , nu au documenta ( le-au ars ) si provin din 10-11 state.
  Daca imigrantii vad ca pot sa vina ,vor veni , 2 miliarde de africani stau in zona de conflict.Imigrantii ar trebui sa stea in primul stat sigur ,nu sa vrea unde vor muschii lor.

 3. ado a spus: 18 septembrie 2015, ora 15:48

  Ungaria isi apara teritoriul national, in rest fiecare poate sa latre ce vrea.

 4. Babacu a spus: 17 septembrie 2015, ora 19:13

  „Mi-e tare teama ca „друзья Россия” o sa va faca viata amara.”
  Noua da, o sa ne faca viata amara, dar voua si fratilor vostri de peste granita o sa va faca viata dulce ca tot v-ati luat cetatenia si v-ati imprietenit cu ei.

 5. un roman bozgor a spus: 17 septembrie 2015, ora 15:09

  Halal,toti ce stau in PALATUL POPORULUI sun neputincios,se discuta despre emigranti,azilanti.Unde sunt ROMANII,UNDE SUNT CEI CE LIPSESC DIN 23 MILLIOANE CETATENI,?Ne mai lipsesc AZILANTI?Bine ,BOR-ul le va construi MOSEE sa nu fie atitea UNGURI!

 6. Smecherilor a spus: 16 septembrie 2015, ora 23:20

  Si unde e intrebarea:
  MAE maghiar are dreptate despre tampeniile lui tonta?! Asta ati omis voit?
  Tampitul asta prim ministru?! Asta cu limbaj dambovitean de mahala ! Rusine romanilor cu un astfel de PM! Pana cand il mai rabdati?
  O intrebare pt. analfabeti si patrihoti: ce faceti atunci cand talharu va intra cu forta in casa? Uitati-va mai intai in curtea voastra cati hoti aveti in tara, cata coruptie! Din aceasta cauza nu santeti in stare sa finalizati nici macar o autostrada la parametrii calitate EU, ca sa nu vorbim de restu. Claudiule: cum veti fi peste 5-10 ani ? Mi-e tare teama ca „друзья Россия” o sa va faca viata amara. Dar se pare ca voua nu va place armonia si buna intelegere cu vecinii. Voi cu toti vecinii din jur santeti certati. Deci, reflectati!

 7. Claudiu a spus: 16 septembrie 2015, ora 19:29

  Au impresia unguri ca o să mai ajungă o mare putere ca în timpul austro ungariei,niciodată,sunt mici,chiar mai mici decât România.peste 5-10 ani vom fi mai puternici din toate punctele de vedere,şi vom avea un cuvânt greu de spus în Europa.şi cu sua lângă noi.

 8. Claudiu a spus: 16 septembrie 2015, ora 19:22

  Mi e scârbă de politică ungară ar trebui să facă şi România un gard anti politicienii unguri

 9. 007 a spus: 16 septembrie 2015, ora 15:13

  Oricat m-ar supara o etnie, sau alta,ca roman neaos,nu pot accepta ca prim-ministri celor doua tari, sa abordeze in acest mod si cu asemenea vocabular,o problema foarte delicata,in contextul in care toata Europa este o bomba cu efect intarziat.
  Sigur,ca Dl.Ponta, trebuia sa se abtina de la acele aprecieri, chiar reale(si eu am vazut cand ii loveau cu bastoanele si au dat cu gaze lacrimogene)pentru ca nu incuba niciun oprobiu adus tarii noastre si nicio raspundere, mai ales ca era problema ungurilor,europenilor,organizatiilor drepturilor oamului, sa-si exprime punctele de vedere pe aceasta speta.
  PS.Inserierea era facuta in Slovacia ,nu in Ungaria,d-le Ponta.
  SPS.Totusi ma intreb,daca prin absurd, trebuia sa facem noi gard pe frontiera.fie ea si cu Ungaria,in cati sute de ani il facem,daca ma raportez la autostrazi,sau la,sau la,…?

 10. ioncsi a spus: 16 septembrie 2015, ora 14:00

  ia uite cine vb. ungurii de Budapesta?….bai….antisemitilor?rasisti, criminali de razboi…si alte ghighigoane…ce tupeu jegos aveti…

 11. Babacu a spus: 16 septembrie 2015, ora 12:51

  De data asta nu pot sa critic Guvernul maghiar pentru ca si eu am spus cam aceleasi lucruri despre Ponta. Dar pe fond Ponta are dreptate.

 12. Ştefan a spus: 16 septembrie 2015, ora 11:48

  Ce aşteptaţi de la un plagiator . Este un prostănac care vorbeşte mult şi gândeşte puţin.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.